In een Roemeense provinciestad woont een man die al jaren pleit voor radicaal nieuwe voetbalregels. De vorm van het veld, de buitenspelregel, alles moet op de schop om de bal meer vrijheid te geven.

Bekroond regisseur Corneliu Porumboiu (in 2006 winnaar van de Camera d’Or in Cannes voor 12:08 East of Bucharest), is zelf zoon van een scheidsrechter en raakte gefascineerd door het plan van Laurentiu, de broer van een jeugdvriend. Met een kleine filmploeg keerde hij terug naar zijn geboortestad Vaslui, waar Laurentiu nog steeds woont.

Vaak is de filmmaker ook zelf in beeld als hij Laurentiu interviewt over de nieuwe spelregels, zijn werk als gemeenteambtenaar en de wendingen die zijn leven hebben genomen. De bron van de veranderdrang blijkt te liggen bij een ingrijpende beenblessure die het leven van Laurentiu op zijn kop zette. Met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen, maar vol onderhuidse tragiek blijft hij strijden voor voetbal 2.0 en verder.

Agenda

Woensdag 28 augustus
19:30 tot 20:50
Zaal 4
€ 10,50
Taal
Roemeens gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
70 min
Kijkwijzer
Land
Roemenië
Regie
Corneliu Porumboiu

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires.

Docs

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on