Raak mij aan! Touch me!

In de armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap.

Alleen in de slaap kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Door te vergeten en te dromen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? Slaap is een irrationele wereld waar wij geen vat op hebben, maar die wel vat heeft op ons.

Roselien is altijd moe en valt overal in slaap. Er is een werkzaam medicijn, maar tegen welke prijs? Emily wordt geplaagd door apocalyptische nachtmerries en agressie tijdens slaapwandelen. Een ritueel lijkt uitkomst te bieden. Hun verhalen raken verweven met een dichteres die hele nachten door Brussel dwaalt, een moeder met levensechte slaapverlamming en een muzikant met luide explosies in zijn hoofd. Eén man vat hooguit twee uur een droomloze slaap en rest een doorwaakt bestaan.

Ben je degene in je slaap, of de persoon als je wakker bent? Is je dagelijkse leven een gevolg van hoe je de nacht bent door gekomen of is je nachtleven een verwerking van je dagelijkse bestaan? De logica van de droom wint het van de documentaire realiteit als In de armen van Morpheus geleidelijk verandert in een zinnenprikkelend mozaïek van radicale slaapervaringen; natuurgetrouwe observaties bevatten bevreemdende elementen en een gesprek vindt plaats in een droom van een uitgebrand huis.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor In de armen van Morpheus.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
82 min
Land
Nederland
Jaar
2019
Regie
Marc Schmidt

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires.

Docs

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on