Raak mij aan!

Razend knap gemonteerde film uit de videobrieven van twee jeugdvriendinnen die na jaren geen contact weer toenadering zoeken.

Jeugdvriendinnen Patricia en Heidi groeiden op in Cuba, waar ze allebei studeerden aan de filmacademie. Als kinderen van de jaren zeventig zijn ze opgevoed met de communistische idealen van Che Guevara, maar de beloofde rooskleurige toekomst blijft uit. Afzonderlijk van elkaar ontvluchten ze hun vaderland, weg van de malaise en censuur. Heidi belandt in Zwitserland, Patricia in Spanje. Het contact is jarenlang verbroken.

Wanneer ze, veertig jaar oud inmiddels, voorzichtig opnieuw toenadering zoeken, gebeurt dat op de manier die hun het beste past: via videobrieven. Allebei zijn ze hun leven blijven filmen, ook als het erop leek dat ze nooit meer in de filmwereld zouden werken. Alle omwegen in het bestaan van de twee migranten komen in de openhartige audiovisuele communicatie aan bod. Patricia’s jaren als mojitoverkoper, Heidi’s zoektocht naar werk en aansluiting in Genève, de worsteling met vervreemding en nostalgie naar een land dat niet langer bestaat.

Het resultaat van de brieven, razend knap gemonteerd tot een chronologisch maar toch freewheelend geheel, is een gevoelig, tweekoppig verslag van ontworteling, moederschap, filmliefde, vriendschap en vrijheid.

Agenda

Zondag 1 december
14:00 tot 15:18
Engels ondertiteld
Camera 1
€ 10,50
Taal
Spaans en Frans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
78 min
Regie
Heidi Hassan, Patricia Pérez Fenández

Deze IDFA docs vind je misschien ook leuk

Angels on Diamond Street Angels on Diamond Street

Angels on Diamond Street

zondag 1 december 11:45 tot 13:45
I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die

I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die

zondag 1 december 21:15 tot 22:31
Let's talk Let's talk

Let's talk

zondag 1 december 19:15 tot 20:52
Varda par Agnès Varda par Agnès

Varda par Agnès

zaterdag 30 november 19:00 tot 20:55

IDFA in Groningen >

IDFA in Groningen >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on