Raak mij aan! Touch me!

Komische kerstklassieker en jeugdsentiment voor menig millennial, deze kaskraker over een achtjarige jongen die zijn huis verdedigt tegen stuntelende inbrekers.

Aan de vooravond van een kerstvakantie in Parijs heeft de jonge Kevin McAllister schoon genoeg van zijn familie. Hij wenst het ouderlijk huis voor zich alleen te hebben. De volgende ochtend komt zijn wens zowaar uit als zijn familie hem in alle chaos vergeet mee te nemen naar het vliegveld.

Telefonisch onbereikbaar door een storing lijkt Kevin een onbezorgde vakantie tegemoet te gaan. Hij heeft alleen niet op twee inbrekers (Joe Pesci en Daniel Stern) gerekend. Een kat-en-muisspel volgt, waarbij Kevin allerlei trucjes moet bedenken om ze buiten de deur te houden.

John Hughes, maker van de jaren-tachtigklassiekers The Breakfast Club (1985) en Ferris Bueller’s Day Off (1986), schreef het scenario van de familiefilm Home Alone. Het was een enorme kaskraker en lanceerde de acteercarrière van kindsterretje Macaulay Culkin, de oudste uit een heel nest van jonge acteurs.

Kerst in het Forum

Trek je leukste kersttrui, je mooiste smoking of glitterjurk uit de kast en vier Kerst in het Forum! 

Op vrijdag 16 december draaien we de mooiste kerstklassiekers in onze filmzalen. Onder andere Home Alone, Love Actually en The Nightmare Before Christmas staan voor je klaar. Of blik in de Rabo Studio terug op het jaar 2022 tijdens Newsnight. Waar je ook voor kiest, na afloop kun je een drankje drinken in het Camera Café onder het genot van een fijne kerstband. Zing je liever zelf kerstliedjes? Kom dan naar het Kerst Meezingcafé

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Home Alone.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
103 min
Kijkwijzer
Jaar
1990
Regie
Chris Columbus

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >