Raak mij aan! Touch me!

Tijdens het Voorleesontbijt lezen onze voorleestoppers voor uit het prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje.

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

We starten woensdag 25 januari om 9.30 uur de Nationale Voorleesdagen met het Voorleesontbijt. In alle Forumbibliotheken zullen geweldige gastvoorlezers uit het winnende boek voorlezen. En bij het Voorleesontbijt hoort natuurlijk ook een ontbijt! Bestel snel je gratis kaartje via de knop hieronder en kom heerlijk met ons ontbijten terwijl er voorgelezen wordt. Let op, voor Wonderland in Forum Groningen geldt vol = vol, dus wees er op tijd bij!

Kids Only ticket

Let op; voor deze activiteit zijn alleen kindertickets beschikbaar. Ouders en begeleiders kunnen erbij zijn, maar hoeven geen ticket te bestellen.

In Haren wordt het ontbijt afgesloten met Peutermuziek van 't Clockhuys

In Ten Boer komt Igor muziek maken
 

Met muziek van Wiebeltenen in Forum Centrum

Wiebeltenen dat zijn Robert Ramaker (componist) en Jorien Elout (muziekdocent). Samen inspireren ze kinderen en volwassenen met hun liedjes vol mooie verhalen en grappige teksten. Het lied 'de Machinist' kreeg in 2022 de Willem Wilmink publieksprijs voor het beste kinderlied. Maar vooral wil Wiebeltenen muziek maken met jou! En daar zijn die Wiebeltenen-liedjes ook voor gemaakt. Pak een instrument en laat horen wie je bent!

Met muziek van Wiebeltenen in Forum Centrum

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Het Nationale Voorleesontbijt.

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Het Nationale Voorleesontbijt.

Onze voorleestoppers lezen voor uit het Prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje.

Nieuwe Markt:   Mairin en Roxy, kunststudenten en super schminkers
Vinkhuizen:  Marieke Klooster, zangeres, actrice, zang- en theaterdocent
Selwerd:  Daan Kingma, buurtregisseur ‘Sunny Selwerd’
Hoogkerk:  Jeroen Westhof, podcast maker van De Boekenparade
Ten Boer:  Kim Aarts, WIJ-team Ten Boer
Haren:   Hein Bloemink, journalist Haren
De Wijert:  Rozemarijn Tromp, docent Baby- en kindergebaren 
Beijum:   Frank den Hollander, o.a. communicatiemedewerker RUG en theatermaker
Lewenborg:  Lucas Winkel, cultuurcoach (VRIJDAG) in Lewenborg/Selwerd 
 

Informatie over de voorlezers

Mairin en Roxy

Mairin en Roxy zijn 2 kunst studenten die bij evenementen van het Forum vaak in Wonderland te vinden zijn en mensen van jong tot oud komen schminken. Ondanks dat ze misschien een stuk groter lijken dan het publiek wat over het algemeen in Wonderland komt, zijn ze eigenlijk zelf nog heel klein en vinden ze het super leuk om met de kindjes te kletsen en hun verhalen aan te horen. En nu mogen jullie naar hun verhalen luisteren!

Mairin en Roxy

Hein Bloemink

“Voorlezen zag ik vroeger (als vader van drie dochters) al als een podium, waar je een privé voorstelling mag geven voor je kinderen. Niet in het theater, maar gewoon op de rand van het bed. Voorlezen is feitelijk het vertonen van een film zonder technische middelen, maar met woorden, mimiek en stem. In mijn dagelijks werk ben ik journalist en uitgever van Haren de Krant. Iedere dag schrijf ik dus verhalen, maar die lees ik nooit voor. Voorlezen is voor mij 'samen met kinderen op reis gaan' en je hoeft er de deur niet voor uit.”

Hein Bloemink

Kim Aarts

Kim is jongerenwerker en actief binnen het team WIJ Ten Boer én coördinator van gemeente brede jeugdwerkactiviteiten voor de hele gemeente Groningen. Ze heeft inmiddels alweer 19 jaar ervaring en voert met veel passie haar taken uit en het enthousiasme spat er dan ook af! Als ze niet aan het werk is, is Kim bij voorkeur te vinden in haar mooie tuin, een fijn restaurant of op één of ander paradijselijk eiland aan de andere kant van de wereld.
 

Kim Aarts

Rozemarijn Tromp

“Toen onze dochter net geboren was hoorde ik van baby- en kindergebaren. Bij Taal voor Taal heb ik toen de cursus gevolgd en ik was zo verrast door het effect dat ik me verder ben gaan verdiepen in de vroege ontwikkeling van het jonge kind en dan met name als het gaat om communicatie: in contact zijn met je kind, het verminderen van frustratie bij beide partijen en het vergroten van de woordenschat d.m.v. ondersteunende gebaren. Tijdens het Nationale Voorleesontbijt leert jong & oud gebaren bij het boek en zul je de voordelen ervaren van het inzetten van gebaren.”

Rozemarijn Tromp

Marieke Klooster

Marieke is het meest bekend van de cabaretformatie Vrouw Holland. Daarnaast geeft ze les in gebruik van de stem op de theaterafdeling van het Noorderpoort (Kunst en multimedia). De stem ziet ze als een prachtig instrument om teksten ‘muzikaal’, sprankelend en dynamisch te maken. Vandaag te beluisteren op de Nationale voorleesdag.

Marieke Klooster

Frank den Hollander

Frank (1957) studeerde Engels, maar hield daar al snel mee op om met Peter de Haan het duo Pé & Rinus te beginnen. Hij speelde ook bij Theater te Water, pas nog in Broodkapje en een stuk of zeven geitjes, en daartussendoor is hij communicatiemedewerker bij de Universiteitsbibliotheek. Vandaar dat voorlezen.…

Frank den Hollander

Jeroen Westhof

“Ik ben Jeroen Westhof, en ik maak samen met het Forum Groningen de podcast “De Boekenparade”, waarin ik mag voorlezen uit de bijzondere kinderboeken uit de Forum Groningen Bibliotheek. Ook thuis lees ik graag voor en soms mag het in de klas bij mijn kinderen op school. Voorlezen? I love it!”
 

Jeroen Westhof

Lucas Winkel

“Breakdancen is één van mijn grootste passies. Dit heeft mij in de wereld van kunst- en cultuureducatie gebracht. Ik  heb gewerkt als danser, evenement organisator, programmamaker en educatief medewerker. En nu ook als cultuurcoach voor de wijken Selwerd, Paddepoel en Lewenborg!  Daarnaast ben ik sinds kort vader van een super lieve jongen. Ik lees hem al voor sinds hij in de buik zit en blijf dit met veel plezier doen.”

Lucas Winkel

Daan Kingma

Daan Kingma is sinds 2018 de buurtregisseur van Selwerd. Hij helpt bewoners met hun initiatieven en verbind ze met elkaar en met de wijkvernieuwing Sunny Selwerd. Ook helpt hij organisaties met hun participatieproces. Zodat bewoners op een goede manier hun adviezen en ideeën over de wijkvernieuwing kunnen geven. Sinds anderhalf jaar is hij vader en vindt het daarom extra leuk om nu voor te lezen bij het Voorleesontbijt. 

Daan Kingma

Misschien vind je dit ook leuk

Kleintje Koffie Kleintje Koffie

Kleintje Koffie

woensdag 8 februari 10:00 tot 11:30
Theater Pannenkoek Theater Pannenkoek

Theater Pannenkoek

woensdag 1 februari 15:30 tot 16:00

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >