Raak mij aan! Touch me!

Tijdens Het Mooie Kinderboekenfeestje brengen we kinderboeken tot leven.

Wij nodigen je van harte uit voor ons kinderboekenfeestje. Neem jij liever je ouders mee? Geen probleem, ze zijn van harte welkom! We trappen elk feestje af met een bijzondere vertelling van een kinderboek.

Nadat het verhaal verteld is, gaat iedereen zelf creatief aan de slag. Het voorgelezen boek bepaalt het thema van ons feestje. Gaan we aan de slag met bestekkronen, soepkettingen, zeegeluidenmakers, flessenpost of smullen we van heerlijke emotie-popcorn? Alles is mogelijk tijdens onze Kinderboekenfeestjes. Kom je ook?

Bekijk hieronder welk thema wanneer wordt gevierd en reserveer jouw gratis kaartje(s).

Agenda

Woensdag 22 juni
14:30 tot 16:00
Medialab
Gratis
Donderdag 21 juli
10:30 tot 12:00
Medialab
Gratis

De man met de zeegroene ogen | 22 juni

Geschreven door Koos Meinderts - Dit feestje is leuk voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Op de grens van water en land woont een man met zeegroene ogen, die leeft van de wind en wat de zee hem schenkt. Als op een dag een fles met een schatkaart aanspoelt, heeft de man eigenlijk geen zin om in actie te komen. Hij heeft toch alles al? Uiteindelijk wint zijn nieuwsgierigheid en bouwt hij zijn huis om tot een boot. Hij gaat op weg en vindt een eiland, maar waar is de schat? Schuif gezellig aan en droom weg bij het prachtige verhaal.

Na het voorlezen maken we een instrument waarmee je de geluiden van de zee nabootst. Daarna maken we echte flessenpost, met materialen die ook op het strand te vinden zijn. Aan wie ga jij een brief schrijven?

Bekijk dit boek
De man met de zeegroene ogen | 22 juni

Bob Popcorn | 21 juli

Geschreven door Maranke Rinck - Dit feestje is leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Ellis is dol op popcorn, en haar vaders ook! Als er op school besloten wordt dat iedereen gezond moet gaan eten, besluiten de vaders dit thuis ook door te voeren. Alle pakken popcorn en de magnetron worden naar de schuur verbannen. Ellis besluit stiekem zelf popcorn te maken, in haar eigen popcornparadijs in de schuur. Een van de maïskorrels poft alleen niet, maar wordt steeds groter, krijgt armpjes en beentjes en een boos gezicht: Bob Popcorn. Het maïsmannetje heeft altijd honger en een licht ontvlambaar humeur; als hij heel boos wordt, ontploft hij en wordt een popcorn. Hij bezorgt Ellis een hoop last thuis en op school. Wat moet ze nou doen? Hoe komt ze van Bob af?!

Na het voorlezen gaan we aan de slag. We maken popcorn met gevoel! Spring jij een gat in de lucht na het eten van knettersuiker-zoete-popcorn? Of komt de stoom uit je oren door de rodepeper-hete-popcorn? Test het zelf en ontdek welke smaken het beste passen bij verschillende emoties. Daarna maken we binnen-buitenkant portretten: kan jij laten zien wat er omgaat in jouw hoofd? Natuurlijk is er ook popcorn om van te snoepen!

Bekijk dit boek
Bob Popcorn | 21 juli

Misschien vind je dit ook leuk

BoekStartdag BoekStartdag

BoekStartdag

zaterdag 11 juni 10:00 tot 15:00
Het Krentenkoek Mysterie Het Krentenkoek Mysterie

Het Krentenkoek Mysterie

dinsdag 24 mei 14:15 tot 14:45

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >