Raak mij aan! Touch me!

Een ontroerende en sfeervolle film (genomineerd voor 5 Oscars waaronder Beste Film) over liefde, intimiteit en de risico’s ervan in de moderne digitale wereld. Met de unieke visie van gerenommeerd filmmaker Spike Jonze (Being John Malkovic) en een prachtige cast: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams en Rooney Mara.

Her gaat over Theodore Twombly, een complex en gevoelig man die zijn geld verdient door middel van schrijven van persoonlijke en liefdevolle brieven in opdracht van andere mensen. Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn jarenlange relatie, raakt hij geïntrigeerd door een nieuw geavanceerd computersysteem, wat een geheel eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Wanneer hij het systeem activeert ontmoet hij ‘Samantha’, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. 

Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen, en lijkt zelfs tot een gevoel van liefde voor elkaar te evolueren. Maar wat betekent deze emotie eigenlijk in dit digitale tijdperk? Sinds zijn première op het NY Filmfestival is Her door pers en publiek op diverse festivals omarmd. Scarlett Johansson mocht op het Filmfestival van Rome de prijs voor ‘Beste Actrice’ in ontvangst nemen voor haar rol als Samantha.

AI Parade

Speelse installaties, workshops, films en documentaires over kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie oftewel ‘AI’ is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Maar wat is AI eigenlijk en wat willen en kunnen we er mee? Dompel je onder, ga in gesprek en doe mee aan een speels programma met films, theater, workshops, installaties, walk-ins en een heuse Starry AI Bingo!  De AI Parade vindt plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 26 februari in Forum Groningen, locaties Nieuwe Markt en Haren.

Alle activiteiten

Agenda

Zondag 12 februari
16:00 tot 18:26
Special
Camera 2
€ 11,50
Taal
Engels gesproken,Nederlands ondertiteld
Duur
126 min
Kijkwijzer
Acteurs
Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams, Rooney Mara
Land
VS
Jaar
2013
Regie
Spike Jonze

Misschien vind je dit ook leuk

Morgen met Lucas: Eeuwig Leven Morgen met Lucas: Eeuwig Leven

Morgen met Lucas: Eeuwig Leven

dinsdag 21 februari 20:00 tot 21:30
2001: A Space Odyssey 2001: A Space Odyssey

2001: A Space Odyssey

vrijdag 24 februari 21:00 tot 23:49
Hi, AI Hi, AI

Hi, AI

woensdag 15 februari 19:00 tot 20:38
Lo and Behold Lo and Behold

Lo and Behold

woensdag 8 februari 19:00 tot 20:48

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >