Raak mij aan! Touch me!

Een ontroerende en sfeervolle film over liefde, intimiteit en de risico’s ervan in de moderne digitale wereld.

Her gaat over Theodore Twombly, een complex en gevoelig man die zijn geld verdient door middel van schrijven van persoonlijke en liefdevolle brieven in opdracht van andere mensen. Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn jarenlange relatie, raakt hij geïntrigeerd door een nieuw geavanceerd computersysteem, wat een geheel eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker.

Wanneer Theodore het systeem activeert ontmoet hij ‘Samantha’, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen, en lijkt zelfs tot een gevoel van liefde voor elkaar te evolueren. Maar wat betekent deze emotie eigenlijk in dit digitale tijdperk?

Sinds zijn première op het NY Filmfestival is Her door pers en publiek op diverse festivals omarmd. Scarlett Johansson mocht op het Filmfestival van Rome de prijs voor Beste Actrice in ontvangst nemen voor haar rol als Samantha.

Inleiding door Peter van Ooijen - 20 jan 2020

Deze film heeft een inleiding en nagesprek onder leiding van Peter van Ooijen, wetenschappelijk onderzoeker UMCG. Deze film wordt vertoond in samenwerking met Marvelous Minds.

Agenda

Maandag 20 januari
19:00 tot 21:26
Met inleiding en nagesprek
Camera 2
€ 10,50
Taal
Engels gesproken,Nederlands ondertiteld
Duur
126 min
Kijkwijzer
Acteurs
Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams, Rooney Mara
Land
VS
Regie
Spike Jonze

Misschien vind je dit ook leuk

AI: More than Human AI: More than Human

AI: More than Human

zondag 19 januari 10:00 tot 18:00
Ex Machina Ex Machina

Ex Machina

woensdag 15 april 20:00 tot 21:58
Ghost in the shell Ghost in the shell

Ghost in the shell

woensdag 18 maart 20:00 tot 21:43

Mens & Machine

Welke kansen en gevaren brengt kunstmatige intelligentie met zich mee? We verkennen het dit seizoen met de expositie AI: More than Human en een randprogramma vol films, talks en theater.

Mens & Machine

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on