Raak mij aan! Touch me!

VPRO Medialab en Forum Groningen verkennen de creatieve kracht van Artificial Intelligence.

Zou AI een videoclip kunnen maken? Op initiatief van de VPRO is een typisch Nederlands Eurovisie Songfestival-nummer in de maak: alleen dit keer niet door mensen gecomponeerd, maar door AI. En dit AI-nummer heeft natuurlijk ook AI-visuals nodig! In deze hackathon gaan deelnemers in multidisciplinaire teams de uitdaging aan om in twee dagen een concept voor een videoclip bij dit Songfestival-lied te maken, met behulp van AI. Als basis is een dataset van oer-Hollands filmmateriaal uit het Open Beelden-archief beschikbaar, waarop de teams technieken als gegenereerde animatie, deep fake of beeldherkenning los kunnen laten.

Aan het eind van twee dagen worden de video-concepten gepitcht en beoordeeld door een professionele jury tijdens de publiek toegankelijke demonstratie. Ben jij een kunstenaar, creative coder, filmmaker, AI-student of animator? En heb je zin in twee intensieve, creatieve dagen vol nieuwe contacten en inspiratie?

Het winnende team maakt kans om in samenwerking met VPRO Medialab de echte videoclip van het Nederlandse AI Songfestival-nummer te produceren.

Vind je het leuk om te kijken naar het resultaat van de twee dagen? 

De hackathon wordt afgesloten met de Open Demo's: hier pitchen de teams hun concept voor de jury en het publiek, en wordt de winnaar gekozen. De Open Demo's zijn vrijdag 21 februari om 16.30 uur en zijn voor iedereen toegankelijk. Toegang is gratis. Meld je wel even aan. 

Aanmelden voor de demonstratie

Let op: de data die in de winter highlights folder staan kloppen niet.

Mens & Machine

Welke kansen en gevaren brengt kunstmatige intelligentie met zich mee? We verkennen het dit seizoen met de expositie AI: More than Human en een randprogramma vol films, talks en theater.

Mens & Machine

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on