Raak mij aan! Touch me!

De grutto is de hoofdrolspeler in deze natuurdocumentaire van Ruben Smit (bekend van WAD en de Nieuwe Wildernis). De crew volgt de grutto op zijn reis van Senegal via Portugal naar Nederland en Estland.

Het verhaal start in de uitgestrekte veenmoerassen van Estland waar de oer-Grutto leeft zoals hij ooit leefde in Nederland. Verder, diep in de binnenlanden van Afrika in Senegal overwintert de grutto in mangrovebossen tussen de vissers en rijstboeren. Pas als het regenseizoen start probeert hij een graantje mee te pikken. Het klimaat verandert. En door droogte, overstromingen en andere weersextremen is het leven voor de rijstboeren zwaar. Daar komt de grutto ook nog bij; en zijn gesnoep aan de rijst zorgt voor voortdurende spanning.

Vroeg in februari start de duizelingwekkende tocht naar Europa. In een non-stop vlucht van twee dagen vliegt de vogel duizenden kilometers. In Portugal verzamelen tienduizenden vogels om vervolgens de laatste etappe af te leggen naar Nederland. Want Nederland is de kraamkamer van de grutto.

Deze natuurdocumentaire vertelt op unieke wijze het magistrale verhaal van onze grutto die symbool staat voor de rol van biodiversiteit in onze huidige samenleving. Een indrukwekkende reis in tijd en ruimte waarin vogels én boeren hun best doen om te overleven.

Agenda

Vrijdag 15 juli
18:30 tot 20:30
Camera 4
€ 11,00
Zaterdag 16 juli
10:00 tot 11:40
Camera 2
€ 11,00
Zondag 17 juli
10:45 tot 12:25
Camera 2
€ 11,00
Taal
Nederlands gesproken
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Ruben Smit

Misschien vind je dit ook leuk

Il Buco Il Buco

Il Buco

maandag 27 juni 13:45 tot 15:28
The Real Charlie Chaplin The Real Charlie Chaplin

The Real Charlie Chaplin

woensdag 29 juni 19:00 tot 20:59

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >