Raak mij aan! Touch me!

Jaarlijks strijken in het Groningse dorp Warffum honderden dansers en muzikanten neer om te dansen, zingen en muziek te maken tijdens een van de grootste folkloristische dansfestivals van Europa.

En dat al een halve eeuw lang! Het enthousiasme van de dorpsbewoners om deze gasten een week lang onderdak te bieden, is onverminderd groot. Een van die gastvrije dorpsbewoners is Henk die eigenlijk best een beetje teleurgesteld is in de huidige tijd. Als ‘kind van de jaren zestig, zeventig’ dacht Henk dat het alleen maar beter zou gaan. Maar niets bleek minder waar. De wereld is ten prooi gevallen aan aalbegeer (hebberigheid), aldus Henk. 

Toch heeft hij een sprankje hoop dat het nog goed komt. Een sprankel die nota bene gloort in zijn eigen kleine dorp in het uiterste Noorden van Groningen, als de wereld er komt dansen. Henk herkent zich in de idealistisch denkbeelden van de jongere David, artistiek leider van het festival, en ziet hij hoe culturen elkaar beïnvloeden tijdens de dansweek. Zo kijkt hij met verwondering naar de uit Mexico afkomstige Maru die de Mexicaanse dans laat samensmelten met onze aloude Hollandse klompendans. Een dans die volgens Henk best een oppepper kan gebruiken. ‘Want’, zo waarschuwt Henk: ‘In het leven moet je meebewegen’. Anders red je het niet.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Groningse Nieuwe #110: Warffum danst!.

Duur
25 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2023
Regie
Ingrid Oyevaar

Groningse Nieuwe

Deze film wordt vertoond in de serie Groningse Nieuwe, hét podium voor lokaal filmtalent, georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap.

Groningse Nieuwe

Misschien vind je dit ook leuk

Killers of the Flower Moon Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon

woensdag 6 december 14:00 tot 17:51

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >