Raak mij aan! Touch me!

Bezoek strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld, het datagedreven werk Habitat van Heleen Blanken én meer in het Forum!

Net als vorig jaar organiseren we een limited edition van de Museumnacht, maar wel met een prachtig programma, ook in het Forum! Voor alle onderdelen, scroll een stukje verder naar beneden.

Tickets Storyworld

Voor elk deelnemend museum tijdens de Museumnacht koop je apart tickets van € 2,50 per stuk, liefst van te voren en online. Dus ook voor strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld. Kies hieronder een inlooptijd: dit betekent dat je een half uur hebt om binnen te komen vanaf de starttijd tot de eindtijd op je ticket. Kom niet te laat, want het volgende tijdslot zit ook weer vol.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Groninger Museumnacht 2021.

Museumnacht programma in Forum Groningen

Strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld

Verdieping 6 oost, Forum. Toegang met ticket.
In strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld staat de kunst van het vertellen centraal. Ontdek het maakproces van het beeldverhaal aan de hand van onder andere originele schetsen, filmcellen en storyboards én ga zelf aan de slag bij één van onze interactieve installaties.

Naast de vaste collectie hebben we in de laatste ruimte van het museum het werk van stripmaker Gerben Valkema in de spotlights gezet. Gerben is vooral bekend van de strip Elsje en dit jaar werd zijn talent bekroond met de Stripschapprijs, de hoogste onderscheiding voor stripmakers in Nederland.

CLASH presents: Heleen Blanken - Habitat

Rabo Studio, via wenteltrap begane grond, Forum. Vrij en doorlopend te bezoeken.

Klimaatverandering en het verdwijnen van de natuurlijke habitats van talloze planten en dieren dwingen ons een toekomst voor te stellen waarin de natuur in digitale vorm herinnerd kan worden. Kunnen digitale opslag en presentatie ons dichter bij de natuur brengen? Heleen Blanken wekt in haar datagedreven werk Habitat - dat in première zou gaan op Clash Festival 2019 - driedimensionale scans van stenen, fossielen en koraalsoorten uit het Naturalis Biodiversity Center tot leven in een meditatieve, game-achtige omgeving die voortdurend evolueert. Als bezoeker ga je op in een serie wonderlijke werelden van de natuur, ieder voorzien van een unieke soundscape. Gebruik je lichaam om contact te maken met bewegingssensoren in sculpturen en genereer zo een persoonlijke audiovisuele natuurbeleving.

Clash Series is vastberaden om fascinerende vormen van kunst, muziek en wetenschap samen te laten smelten. Ontdek meer >

KRABBEL

Verdieping 6 oost, Forum. Vrij en doorlopend te bezoeken.
Je eigen boekje binden met behulp van de cahiersteek om vervolgens een verhaal erin te tekenen en te schrijven, voornamelijk met gebruik van onomatopees, terwijl striptekenaar Dim Junius je praktische en leerzame tips geeft waar je meteen iets mee kunt!

Live tekenen met Jan-Willem Spakman

Verdieping 5 west en publiekstribune begane grond, Forum. Vrij en doorlopend te bezoeken.
Groningse stripmaker Jan-Willem Spakman won in 2019 de Stripschappenning met zijn stripalbum Helemaal Wild. Kijk live mee over zijn schouder terwijl hij strips, cartoons en illustraties maakt. Misschien kun je zelfs een verzoekje indienen!

VRbios / GEANNULEERD

Verdieping 5 west, Forum. Vrij te bezoeken.
Speciaal voor de Museumnacht weer terug van weggeweest: de VRbios! Maak kennis met de mogelijkheden van 360° virtual reality. Neem plaats in de draaistoel en ga mee op de virtuele ruimtesafari van Ørsted of geniet van de indrukwekkende animatie Crow: The Legend, van de makers van Madagaskar en een hit op de grote filmfestivals in Cannes en Venetië.

Them Dirty Dimes

Begane grond, Forum. Vrij te bezoeken.
De band Them Dirty Dimes speelt tijdens de Museumnacht drie keer twintig minuten op de begane grond in het Forum. Dus spits je oren en volg de klanken van old-fashioned jazz, blues en gypsy... want deze Groningers halen hun inspiratie van vóór de oorlog en mengen dat met moderne invloeden.

Bezoek vijf Groningse musea! >

Bezoek vijf Groningse musea! >