Raak mij aan! Touch me!

Het toonaangevende meesterwerk van regisseur Martin Scorsese, met hoofdrollen voor Robert de Niro, Joe Pesci en Ray Liotta, maakt een comeback op het grote doek ter gelegenheid van het dertigjarige jubileum van de film.

Jimmy (Robert De Niro), Tommy (Joe Pesci) en Henry (Ray Liotta) hebben veel met elkaar gemeen. Ze dragen dure maatpakken, verdienen bakken met geld en hebben een zwak voor mooie vrouwen. Ze zijn de zogenaamde ‘goodfellas’, de happy few die deel uitmaken van een van de beroemdste families van New York: de maffia. Maar laat je niet misleiden door hun goede manieren. Er hoeft maar iets te gebeuren of de hel breekt los...De gangsterfilm Goodfellas, inmiddels een toonaangevende film in het genre, werd geregisseerd door Martin Scorsese, die ook het scenario schreef samen met Nicholas Pileggi. De film is gebaseerd op het boek Wiseguy van Pileggi. 

Goodfellas werd genomineerd voor zes Oscars, waaronder ‘Beste Film’ en ‘Beste Regisseur’ voor Martin Scorsese. Joe Pesci won een Oscar in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol’. De film was tevens genomineerd voor vijf Golden Globes, waaronder ‘Beste Film–Drama’ en ‘Beste Regisseur’ voor Martin Scorsese.

Goodfellas ging op 2 november 1990 in Nederland in première. Het gangsterepos keert vanaf 26 november 2020 terug in de Nederlandse bioscoop in de 4K-restauratie.

Agenda

Zondag 6 december
19:25 tot 22:01
Camera 2
€ 10,50
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
145 min
Kijkwijzer
Acteurs
Robertde Niro, Joe Pesci, Ray Liotta, Lorraine Bracco
Land
Verenigde Staten
Jaar
1990
Regie
Martin Scorsese

Forum Classics

Smakelijke culthits, verantwoorde mijlpalen en uitbundige guilty pleasures halen we nog één keer terug naar het witte doek.

Forum Classics

Misschien vind je dit ook leuk

It's a Wonderful Life It's a Wonderful Life

It's a Wonderful Life

zondag 20 december 15:00 tot 17:25
Karakter Karakter

Karakter

zondag 13 december 15:00 tot 17:16
Total Recall: 30th Anniversary Total Recall: 30th Anniversary

Total Recall: 30th Anniversary

zaterdag 5 december 21:30 tot 23:33

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on