Raak mij aan! Touch me!

Een prikkelende documentaire over de geheimen en mysteries die verborgen liggen in de natuur.

Op de Nieuw-Siberische Eilanden in de Noordelijke IJszee zoeken jagers naar de slagtanden van uitgestorven mammoeten. De Siberiërs wagen hun leven voor de zoektocht naar het ivoor, dat voor exorbitante prijzen wordt verhandeld. Bij toeval stuiten ze in het permafrost op een uitzonderlijk goed geconserveerd karkas, compleet met bloed en vacht.

Dát wekt de interesse op van wetenschappers op het gebied van genetica. Zij dromen ervan het prehistorische dier weer terug tot leven te wekken, een real life Jurassic Park. Een herrezen mammoet is een volgende stap in de nieuwe, grootse technologische revolutie. Onze wereld staat op het punt te veranderen…

Genesis 2.0 van Christian Frei (War Photographer, Space Tourists) en Maxim Arbugaev is een prikkelende documentaire over de geheimen en mysteries die verborgen liggen in de natuur en de fundamenteel verschillende ideeën over de schepping en de rol van de mens daarin.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Genesis 2.0.

Het einde van de evolutie? - 25 jaar na kloon Dolly

Genetische modificatie of gentechnologie, veelbelovend of beangstigend? In 1996 werd het eerste zoogdier, schaap Dolly, gekloond. Dat was toen wereldnieuws. Sindsdien heeft de wetenschap niet stil gestaan en lijken de mogelijkheden van genetische modificatie groot. Waar staan we nu na 25 jaar en waar willen we heen?

Het einde van de evolutie? - 25 jaar na kloon Dolly

Misschien vind je dit ook leuk:

CurioUs? CurioUs?

CurioUs?

Word burgerwetenschapper!

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on