Raak mij aan! Touch me!

Frida - Viva La Vida is een fascinerend en inzichtgevend portret van een geniaal kunstenares en een bijzondere vrouw.

Frida Kahlo (1907-1954), de Mexicaanse kunstenares, wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet.

Na haar dood werd Frida Kahlo een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities over de hele wereld. Ze is een fenomeen en inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode. Maar wie was Frida in het echte leven? En hoe kunnen haar schilderijen zoveel energie en levenslust uitstralen, zelfs als ze pijn en lijden afbeelden?

De documentaire Frida - Viva La Vida verbeeldt in zes hoofdstukken een reis op zoek naar Frida, midden in het hart van Mexico. Exclusieve interviews, historische documenten, reconstructies en werk van Frida wisselen elkaar af. We krijgen haar meest beroemde zelfportretten te zien, van het schilderij met Diego Rivera uit 1931 tot The Two Fridas uit 1939, The Broken Column uit 1944 en The Wounded Deer uit 1946.

Agenda

Donderdag 19 augustus
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Engels en Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
98 min
Kijkwijzer
Acteurs
Asia Argento
Land
Italië
Jaar
2019
Regie
Giovanni Troilo

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >