Raak mij aan! Touch me!

Een van de beroemdste horrorfilms aller tijden.

Frankenstein gaat over een geleerde die een kunstmens in elkaar knutselt die echter aan de controle van zijn meester ontsnapt en terreur zaait in zijn omgeving. Het scenario is gebaseerd op de klassieke huiverroman die Mary Shelley 200 jaar geleden publiceerde en haar bedoelingen werden meteen via een ingrijpende plotwijziging verraden. In deze Universal-klassieker krijgt het creatuur per vergissing het brein van een krankzinnige ingeplant en is hij bijgevolg van in den beginne kwaadaardig. Wat zeker acht decennia stevig overeind blijft, is de indrukwekkende vertolking van Boris Karloff: met zijn hulpeloze lange armen, afgeplatte schedel en deerniswekkende ogen introduceert hij het concept van het monster als pathetische outsider.

Met inleiding en livebegeleiding: zaterdag 14 december

Deze film wordt ingeleid door Kevin Toma en wordt vertoond met livebegeleiding en de 'gerauschmacher'.

Deze klassieker krijgt nieuw leven door nieuwe muzikale begeleiding van Kevin Toma (piano, synthesizer, samples en soundscapes). Daarnaast verzorgt de gerenommeerde sound designer en foley artist Ronnie van der Veer (Bram Fischer, The Lobster) live geluiden bij de film. De loodzware stappen van het monster, de apparatuur in het laboratorium van Frankenstein, krakende deuren en piepende vloeren - het komt allemaal extra tot leven. “It’s alive...!"

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
70 min
Acteurs
Colin Clive, Mae Clarke, John Boles, Boris Karloff, Edward van Sloan
Regie
James Whale

Misschien vind je deze films ook leuk

AI: More than Human AI: More than Human

AI: More than Human

zaterdag 25 januari 10:00 tot 18:00

Mens & Machine

Welke kansen en gevaren brengt kunstmatige intelligentie met zich mee? We verkennen het dit seizoen met de expositie AI: More than Human en een randprogramma vol films, talks en theater.

Mens & Machine

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on