Raak mij aan! Touch me!

Merlin Crossingham is key animator, supervisor, regisseur en Creative director bij Aardman Animation.

Hij kwam in 1996 bij Aardman als animator, waar hij zich vooral bezig hield met commercials, voordat hij aan de slag kon als Key Animator voor de eerste Aardman speelfilm Chicken Run en Second Unit Director bij Wallace & Gromit: The Curse of The Were Rabbit. Merlin was vervolgens mede-regisseur van de Creature Comforts USA-serie voor CBS, waarvoor hij een Emmy-nominatie ontving.

Sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd in Wallace & Gromit en in 2009 nam hij de rol van Creative Director op zich, waarbij hij alle aspecten van het Wallace & Gromit-merk beheert, van merchandise en liveshows tot commercials en korte films.

Merlin regisseerde en deed de stemmen van de nieuwe reeks van Aardmans oudste stop-motionpersonage, Morph. Zijn meest recente credit was Animation Director van Nick Park's nieuwste speelfilm Early Man, die werd uitgebracht in 2018.

Bijwonen

Vooralsnog gaan we ervan uit dat dit mini-college fysiek kan plaatsvinden. Wil je hier bij zijn? Koop dan een ticket voor de voorstelling in de Rabo Studio. Omdat we nog niet zeker weten of onze deuren open mogen, start de kaartverkoop voor de fysieke voorstelling een week later (onder voorbehoud) op 13 mei. Als fysiek bijwonen niet mogelijk blijkt, krijgen kaartkopers hun geld terug en kunnen ze alsnog een online ticket aanschaffen.

Online voorstelling

Je kunt er ook voor kiezen om de livestream bij te wonen en vragen te stellen via de live chat. Tickets kopen voor de online voorstellingen kan tot zaterdag 29 mei 10.00 uur. Voor de voorstelling ontvang je een mail met de gegevens die je nodig hebt om de livestream te volgen en live mee te praten in de chat! Geen mail ontvangen? Laat het ons weten via communicatie@forum.nl. Let op: live is live. Het programma is niet later terug te kijken.

Agenda

Zaterdag 29 mei
13:15 tot 14:30
Rabo Studio
€ 10,00
13:15 tot 14:30
Online
Online
€ 7,50

Meer Framed

FRAMED talkshow FRAMED talkshow

FRAMED talkshow

Je Framed-dag begint hier!

zaterdag 29 mei 11:00 tot 12:00
FRAMED International shorts 1 FRAMED International shorts 1

FRAMED International shorts 1

Van zweterige strandbezoekjes tot ongemakkelijke ontmoetingen.

zaterdag 29 mei 10:30 tot 11:45
Josep Josep

Josep

Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Josep Bartolí.

zaterdag 29 mei 15:15 tot 16:29

Framed

Zaterdag 29 mei lanceert het Forum zijn eigen animatiefestival Framed! Een dag die barst van de films en masterclasses van lokale en (inter)nationale makers.

Framed

Op de hoogte blijven? >

Op de hoogte blijven? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on