Raak mij aan! Touch me!

Tijdens Framed geniet je tijdens de Rooftop Cinema van klassieke animatiefilms zoals Spirited Away op 40 meter hoogte!

Spirited Away, een van de meest bekende animes ooit gemaakt, is wellicht de grootste pracht van de animatiewereld van deze eeuw.

De 10-jarige Chihiro verhuist met haar ouders naar een nieuw huis op het Japanse platteland. Nadat ze een verkeerde afslag hebben genomen op een bospad, ontdekken Chihiro en haar ouders een pretpark met een kraam met een assortiment aan eten. Tot haar verbazing beginnen de ouders van Chihiro te eten en veranderen dan in varkens… In dit bovennatuurlijke rijk ontmoet Chihiro een groot aantal personages en doorstaat ze arbeid in een badhuis voor geesten, in afwachting van een hereniging met haar ouders.

De magie van deze film gaat veel verder dan simpele, mooie geanimeerde illustraties en een ontroerend, goed gemaakt verhaal; de film geeft ook op prachtige wijze de Japanse cultuur weer voor een internationaal publiek.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Framed Rooftop Cinema: Spirited Away.

Taal
Japans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
125 min
Kijkwijzer
Jaar
2001
Regie
Hayao Miyazaki

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Meer Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >