Raak mij aan! Touch me!

Vergeet T-1000 uit Terminator. In deze sci-fi-anime zijn robots niet de bad guy. Of wel?

Het jaar is 2200 en privédetective Aline krijgt de opdracht om een hacker te vinden – samen met haar partner Carlos Rivera, een robot-backup van haar vijf jaar geleden overleden vriend. Hun onderzoek voert hen via vuurgevechten en overvallen van de aarde naar mars. Bij elke ontwikkeling stuiten ze op een nieuwe laag van intriges, corruptie en uitingen van de schurende relatie tussen de mensheid en hun androïde medebewoners.

Deze debuutspeelfilm van Jérémie Périn houdt zich fier staande tussen de zwaargewichten van de science fiction, en put daarbij veel inspiratie uit anime-klassiekers. Hoewel Mars Express zich daarmee op bekend terrein begeeft, barst de film van de verrassingen, onverwachte wendingen en onvergetelijke eigenaardigheden. Mars Express eindigde in de top 10 publieksfavorieten tijdens het IFFR in Groningen.

Let op: de Framed Rooftop is helaas geannuleerd

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Framed Rooftop Cinema: Mars Express.

Taal
Frans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
88 min
Kijkwijzer
Land
Frankrijk
Jaar
2023
Regie
Jérémie Périn

Framed

23, 24, 25 en 26 mei 2024

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Meer Framed

Vos en Haas Redden het Bos (5+) Vos en Haas Redden het Bos (5+)

Vos en Haas Redden het Bos (5+)

za 1 jun van 13:00 tot 14:27

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >