Raak mij aan! Touch me!

Een feest van herkenning of juist een openbaring van talent uit de buurt?

Ontdek het recente animatie-aanbod uit het Noorden! In dit programma vind je papieren en digitale kunstwerken. Dansende, duwende, tergende en schurende lijnen brengen kinderstemmen, archiefmateriaal, volksverhalen en hersenkronkels tot leven.

De shorts in dit programma hebben geen dialoog of zijn Engels of Nederlands gesproken. De shorts zijn niet of Engels ondertiteld.

See Me

Wat moet je als kleine uk op een grotemensenfeest? Als niemand je wil zien, verandert je blik.

Patty Stenger & Yvonne Kroese, 2020

See Me

Autooo's

Beeld van een illustrator en animator bij geluidopnames van gesprekken met een tweejarig jongetje dat geobsedeerd is door auto's.

Eva Lenis, 2020

Autooo's

Lost Eye

Een meisje rijdt op haar paard als plotseling zijn oog wordt gestolen en een groot avontuur begint. Zal ze het oog vinden en veilig thuiskomen?

Sarah Pannekoek, 2019

Lost Eye

Afscheid

Een donkere ruimte vol doordringende muziek en beeld dat zich als een droom voor je afspeelt. De animatie is geïnspireerd op een lied.

Okki Poortvliet, 2020

Afscheid

Morning Grass

Al piekerend over zijn toekomst, ontmoet de jonge Yacob op een zomerdag een geest in het veld. Deze geest neemt hem mee in een flash forward en laat zien hoe mooi het leven is.

Alina Milkina, 2020

Morning Grass

Knuppel

Een absurdistische geanimeerde short over sentimenten, uitspraken en hiërarchische machtsverhoudingen, binnen de functionaliteit van de nieuwe politiewapenstok.

Reynaert Vosveld, 2018

Knuppel

Duw

In een serie handgetekende, digitale animaties wordt een dikke, naakte man voor een reeks vervreemdende situaties geplaatst. Het anonieme figuur wordt aan zijn lot overgelaten.

Jos Blomsma, 2019

Duw

The End

Wat komt er na het einde? Waar gaat de held naartoe als zijn verhaal is afgelopen? In The End blijven we een cowboy volgen op zijn pad door de eindeloze, lege woestijn nadat hij is weggereden uit een dorpje dat hij net heeft gered.

Wiebe Bonnema, 2019

The End

Griet Koenes

De zestiende eeuw is de tijd van de Reformatie, maar in het Groningse Visvliet is iedereen nog Rooms-Katholiek. Behalve Griet Koenes. Zij is een van de eerste dorpelingen die openlijk aanhanger is van de reformatie en betaalt een hoge prijs voor haar moed. 

Margriet Westerhof, 2017

Griet Koenes

Memories wrapped in paper planes

Oude, vaak beschadigde, zwart-wit films vormen de decors voor animaties die, begeleid door de sferische geluiden van de band Kinetophone, scènes tonen die op een dagdroom lijken. 

Antonia Rehnen , 2017

Memories wrapped in paper planes

Blanket

Een verhaal verteld op een gedeconstrueerde en abstracte manier, dat emoties, angsten en onzekerheden beschrijft die de maker voelde in een donkere periode.

Inger Bierma, 2020

Blanket

Varkentje Rund: Maan

Varkentje Rund wordt naar de maan gestuurd om daar leven mogelijk te maken. 

Michiel Hoving, 2019

Varkentje Rund: Maan

Agenda

Zaterdag 29 mei
15:45 tot 16:45
Camera 4
€ 11,00

Meer Framed

FRAMED Happy Ship FRAMED Happy Ship

FRAMED Happy Ship

zaterdag 29 mei 17:15 tot 18:30
FRAMED talkshow FRAMED talkshow

FRAMED talkshow

zaterdag 29 mei 11:00 tot 12:00
Undone Undone

Undone

zaterdag 29 mei 20:00 tot 23:35

Framed

Zaterdag 29 mei lanceert het Forum zijn eigen animatiefestival Framed! Een dag die barst van de films en masterclasses van lokale en (inter)nationale makers.

Framed

Op de hoogte blijven? >

Op de hoogte blijven? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on