Raak mij aan! Touch me!

Professionals, studenten, liefhebbers en makers delen hun kennis, passie en expertise en gaan met je in gesprek over all that’s animated. Duik dieper in de wereld van animatie: Altijd al willen weten hoe het nu werkt met storyboards? Of hoe belangrijk geluid is voor animatie? Nieuwsgierig hoe het is om 9 jaar te zwoegen op je film, of benieuwd hoe het toegaat in een van de succesvolste animatiestudio’s ter wereld? Hiernaast creëren we ook mogelijkheden om te netwerken tussen de talks door en natuurlijk tijdens de afsluitende borrel.

Kom uit je bubbel! En luister en praat mee!

Programma

13.00 uur: Welkom en Masterclass van David de Rooij

14.00 uur: Talk Nick Cremers

15.00 uur: Talk Sound design in animatie

16.00 uur: Q&A met Masha Halberstad

16.30 uur: Masterclass Will Becher (Aardman)

17.30 uur: Netwerkborrel

David de Rooij: Storyboarding

David de Rooij is een Nederlandse storyboard artist met opdrachtgevers als Netflix, Cartoon Network en Disney. Tijdens Framed vertelt hij uitgebreid over zijn werk en geeft hij waardevolle tips voor het maken van storyboards

 

 

.

David de Rooij: Storyboarding

Nick Cremers: What Killed Timmy Benson?

Nick Cremers werkt als 3D Generalist bij Mitsi Studio in Breda. Naast zijn baan en diverse freelance opdrachten maakte hij een 14 minuten durende film, geheel volgens zijn eigen visie. What Killed Timmy Benson? is een sfeervolle 3D-animatie geworden waar hij negen jaar aan werkte. Tijdens deze talk vertelt Nick over de ontstaansgeschiedenis en het maakproces van de film die ook een persoonlijk karakter heeft. De film wordt ook vertoond in het Dutch shorts programma tijdens Framed.

Nick Cremers: What Killed Timmy Benson?

Sound design in animatie

René Duursma gaat met sound designers Wart Wamsteker en Aline Bruijns in gesprek over hun vak. Deze gepassioneerde professionals hebben beiden ruime ervaring met geluid en compositie, zowel voor animatie als speelfilms en documentaires. Hoe komen ze tot het juiste geluid voor een film? En werkt dat anders in animatie dan in live action?

Wart Wamstekers cv beslaat onder meer Mijn Beste Vriendin Anne Frank (Ben Sombogaart, 2021), vele noordelijke producties, en de animatie KNOR (Mascha Halberstadt, 2022) die tijdens Framed te zien is. Aline Bruijns werkte mee aan o.a. Girl ( Lukas Dhont, 2018, i.s.m. met foley artist Ronnie van der Veer), de animatie Silence Undone (Kristjan Knigge, 2022) en de Videoland-documentaire Born to be an Influencer (Janne Schmidt en Diana Hommes, 2020).

Programma in samenwerking met Filmvereniging Groningen.
 

 

 

.

Sound design in animatie

Q&A met Mascha Halberstad

Gesprek met de maakster van de eerste lange Nederlandse stopmotion animatiefilm Knor die eerder in première ging op het Filmfestival van Berlin. Uiteraard is Knor ook te zien tijdens Framed, net als Mascha Halberstad’s eerdere werk.

 

.

Q&A met Mascha Halberstad

Masterclass Will Becher (Aardman)

Aardman regisseur en animator Will Becher begon zijn carrière in de jaren negentig als modelmaker voor Aardman’s succesvolle Chicken Run – waar hij onder andere de clay wings maakte. Hij werkte mee aan Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, The Pirates! An Adventure with Scientists en Shaun the Sheep Movie. Recentelijk regisseerde hij Shaun the Sheep Series 5 en was animation director bij Early Man. In 2018 co-regisseerde hij A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon, wat hem een BAFTA en een Oscarnominatie opleverde. Hij vertelt over zijn werk, biedt een uniek kijkje achter de Aardman schermen en uiteraard is er gelegenheid om hem vragen te stellen. (voertaal Engels).

Masterclass Will Becher (Aardman)

Studentenkorting

Ben je tussen de 16 en 25 jaar? Dan kun je de Industry Day bezoeken voor €25,00

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Framed Industry Day.

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >