Raak mij aan! Touch me!

Dit programma met korte films geeft een inkijkje in wat er op dit moment in Frankrijk gemaakt wordt.

In Frankrijk is een rijke animatie geschiedenis te vinden. Met pioniers als Georges Méliès en klassiekers als Persepolis, is Frankrijk een speler op het wereldtoneel. Tot op heden is dit nog steeds het geval en worden er jaarlijks prachtige films gemaakt. Met de wereldbekende Gobelins School en het animatiefestival in Annecy is Frankrijk een echte smaakmaker. 


De volgende films behoren tot het programma. 
 

TitelRegisseurDuurBeschrijving
L'Amour en PlanClaire Sichez0:14:41Na 20 jaar samenwonen, hebben Carine, Fabrice en hun zoon hun leven goed op orde. Terwijl Carine beperkt is tot huishoudelijke take, kijkt Fabrice de hele dag TV. Elk in hun eigen ruimte, komen ze elkaar niet meer tegen. 
Aaaah!Osman Cerfon0:05:00Aaah! is een kreet van pijn, verrassing, angst, vreugde, liedjes, gemopper, gelach, woede...
My TigerJean-jean Arnoux0:14:11 
LA QUÊTE DE L'HUMAINMélina IENCO, Lucie JURIC, Caroline LEIBEL, Faustine MERLE, Claire PELLET0:06:44
In een fantasiewereld omarmt een griffioen zijn lot en gaat op een epische reis om een ​​legendarisch wezen te vinden: de mens.
Ecorchée / SkinnedJoachim Hérissé0:14:59In een oud gebouw in het midden van het moeras woont een siamese tweeling die vast zitten aan één been. 'S nachts heeft ze een nachtmerrie waarin het lichaam van haar zus haar langszaam overneemt. 
Go FishboyDenise Cirone, Sebastian Doringer, Andrey Kolesov, Chiayu Liu, Zhen Tian, Lan Zhou0:06:22Een gerespecteerde chef-kok uit een lijn van sushimakers probeert contact te maken met zijn zoon door hem meer te leren over het familiebedrijf. Er ontstaan ​​spanningen als hij een vreemd gedragspatroon bij de jonge jongen begint op te merken.
PachydermeStéphanie Clément0:10:59Zoals elke zomer wordt Louise toevertrouwd aan haar grootouders voor een paar dagen vakantie op het platteland. Het groene gras van de tuin, het zwemmen in het meer, het vissen met opa, alles lijkt zo zoet als oma’s aardbeientaarten. Maar dit jaar valt de sneeuw in de zomer en sterft er een monster.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Framed: Courts Métrages.

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Meer Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >