Raak mij aan! Touch me!

Waarom zou je animatie niet kunnen gebruiken als medium om echte verhalen te vertolken?

Dat dachten deze internationale filmmakers ook. Een bijzonder programma met korte documentaire films over belangrijke thema’s zoals seksualiteit, immigratie en familiegeheimen.


De volgende films behoren tot het programma. 
 

TitelRegisseurDuurBeschrijving
The HarbourmasterMia L. Henriksen, Konrad Hjemli0:07:17Mockumentary "The Harbourmaster" vertelt het verhaal van een titulaire zwaan en hoe hij van geliefd stadsicoon veranderde in een gezochte crimineel.
The best grandfather in the worldNina Bisyarina0:06:30Een geanimeerde documentaire over de jeugdherinneringen van hoofdpersoon Felix. Het documenteert zijn zeer hechte band met zijn grootvader, en hoe alles verandert wanneer de kleinzoon besluit om uit de kast te komen als homo.
ProsopagnosiaSteven Fraser0:10:15De beleving van een animator met prosopagnosia wordt verkend door de inhoud van een geheugendoos.
I'm LateSawako Kabuki0:10:35Heb jij of je partner wel eens een menstruatie overgeslagen of was je "te laat" ?
We are hereDoménica Castro, Constanza Castro0:09:00Vier jonge immigranten onthullen hun hoop en dromen terwijl ze navigeren door een gevaarlijk systeem dat hun lot en vrijheid bepaalt.
Discussions animées entre entendeurs de voixTristan Thil0:12:16In plaats van de term schizofrenie geven ze de voorkeur aan de term stemmenhoorder. Twee keer per maand ontmoeten ze elkaar rond Virginia, die een discussiegroep leidt voor mensen die lijden aan deze ziekte, die als ongeneeslijk wordt beschouwd.
Pas Amoureux Eugénie Bouquet 0:04:20Een geanimeerde documentaire over seksuele zorg
Lada, Ivan's SisterOlesya Shchukina0:07:29Een geanimeerde documentaire gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Lada, een transgender vrouw uit Rusland. Ze vertelt het geheim van haarzelf en van haar broer Ivan.
Love, dadDiana Cam Van Nguyen0:12:27 


Let op: deze lijst wordt de komende periode bijgevuld met overige informatie.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Framed: Animated docs.

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Meer Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >