Raak mij aan! Touch me!

Na het briljante Children of Sea is regisseur Ayumu Watanabe terug met een prachtig Ghibli-esque verhaal over een stil maar verlegen schoolmeisje - Kikuko - en haar corpulente, luide en onvolwassen moeder Nikuko.

Nikuko werkt in de lokale taverne, terwijl Kikuko naar de plaatselijke lagere school gaat. Moeder Nikuko zet haar dochter uiteraard voor schut, zoals elke moeder dat wel eens doet met haar kind, maar Nikuko's dappere en uitgesproken persoonlijkheid maakt haar vooral bekend en berucht in een stadje waar Kikuko zelf liever onder de radar wil blijven. Terwijl het kleine meisje door de alledaagse sociale drama's van het schoolleven navigeert - verrijkt met magische-realistische elementen, een gevolg van haar altijd aanwezig verbeelding - dreigt een schokkende openbaring uit het verleden de relatie tussen de twee te ontwortelen.

Fortune Favors Lady Nikuko is een observerende, hartverwarmende komedie over de kleine dingen des levens met – naast eten, heel veel eten - een onconventioneel moeder-dochterpaar in de hoofdrol.

Let op: deze filmk heeft Engelse ondertiteling

Agenda

Zaterdag 28 mei
12:15 tot 13:52
Camera 2
€ 11,00
Taal
Japans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
97 min
Kijkwijzer
Land
Japan
Jaar
2021
Regie
Ayumu Watanabe

Misschien vind je dit ook leuk

A Hero A Hero

A Hero

zaterdag 21 mei 16:45 tot 19:02
After Yang After Yang

After Yang

vrijdag 20 mei 13:15 tot 15:02

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >