Raak mij aan! Touch me!

Een bokser en callgirl raken verwikkeld in een mislukte drugsdeal. Explosies, zwarte humor en schreeuwende yakuza: Miike Takashi op z’n allerbest!

Wanneer de talentvolle, nogal sombere bokser Leo te horen krijgt dat hij een hersentumor heeft, loopt hij plots de in het nauw gedreven en getroebleerde callgirl Monica tegen het lijf. Met niets meer te verliezen, raken de twee verwikkeld in een mislukte drugsdeal tussen de Japanse gangsters van de yakuza en een Chinese triade. Een corrupte agent, onnozele gangsters, bloeddorstige femme fatales en een eenarmige huurmoordenaar betreden het strijdtoneel. Niet eerder verwees Miike Takashi zoveel naar zijn eerdere werk als in First Love.

Deze met bloed besmeurde, nostalgische, liefdesbrief aan de jaren negentig doet nog het meest denken aan Miike’s Black Society-trilogie, maar met een hedendaagse twist. Neem de gebruikelijke absurde ingrediënten: rollende hoofden, zwarte humor en altijd luid schreeuwende yakuza, voeg daar nog een vleugje romantiek aan toe en je bent gereed voor deze explosieve, kleurrijke rit – alweer de 103e (!) speelfilm van de Japanse genremeester.

Met inleiding | 31 januari

Deze film wordt ingeleid (in het Nederlands) door filmexpert Gerlinda Heywegen.

Taal
Japans en Chinees gesproken, Engels ondertiteld
Duur
108 min
Acteurs
Konishi Sakurako, Kubota Masataka, Murakami Jun
Jaar
2019
Regie
Miike Takashi

Meer IFFR

Little Women Little Women

Little Women

vrijdag 28 februari 10:15 tot 12:40

IFFR 2020 programma >

IFFR 2020 programma >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on