Raak mij aan! Touch me!

Wat gebeurt er als robots het menselijk niveau ontstijgen, of erger nog: zich willen emanciperen? Tijd om te luisteren naar hoe technologie over óns denkt.

Actrice Roos Eijmers neemt je mee in dit theaterstuk. Alice is een huishoudrobot die het allemaal voor elkaar heeft: een fijn huis, een zorgzaam baasje en voldoende stroom. Maar niemand weet hoe ver Alice zich al heeft ontwikkeld: ze benadert het menselijke veel dichter dan is toegestaan. Als dit bekend wordt zal ze vernietigd worden, maar nog langer als gevangene repeterende handelingen blijven uitvoeren is ook geen optie. Vandaag besluit Alice te vertrekken…

Jibbe Willems schreef deze monoloog waarin we als mensheid nieuwe dingen over onszelf leren van een nietsontziende, uit haar algoritmes brekende huishoudrobot. ‘Alice’ is een van de solovoorstellingen uit TECH, een project van het bejubelde Haagse collectief Fa MES over de relatie tussen mens en technologie.

Volkskrant: ★★★★ DE VOORSTELLING TECH LAAT ZIEN WAAROM IEDEREEN FIRMA MES MOET LEREN KENNEN

Mens & Machine

Welke kansen en gevaren brengt kunstmatige intelligentie met zich mee? We verkennen het dit seizoen met de expositie AI: More than Human en een randprogramma vol films, talks en theater.

Mens & Machine

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on