Raak mij aan! Touch me!

Amador, een veroordeelde brandstichter, keert terug naar zijn geboortedorp. En opnieuw is er brand. Betekent zijn komst het einde van deze plattelandsgemeenschap?

Amador, een zwijgzame man, keert na jaren terug naar zijn geboorteplaats in de bergen van Galicië. Hij heeft een gevangenisstraf voor ernstige brandstichting uitgezeten. Alleen zijn moeder is blij hem te zien, al was het maar omdat ze zijn hulp bij het hoeden van haar vee goed kan gebruiken. De rest van het dorp kijkt enigszins argwanend toe hoe deze vermeende pyromaan opnieuw in hun gemeenschap probeert te integreren. De titel suggereert wat met zekerheid gebeuren zal: een brand breekt uit en Amador krijgt de schuld. Maar is hij wel de dader?

Regisseur Oliver Laxe, zelf afkomstig uit Galicië, is niet geïnteresseerd in de whodunit. Met dit meditatieve, bedachtzame verhaal toont hij eerder wat op het spel staat voor dit kwetsbare ecosysteem, waar mens en natuur nog amper aangetast zijn door moderniteit. Zijn het de vlammen die dit keiharde, armoedige boerenbestaan zullen verzwelgen, of juist de bulldozers van projectontwikkelaars, die een veel groter gevaar lijken te vormen?

Agenda

Donderdag 13 augustus
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Spaans en Galicisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
85 min
Acteurs
Amador Arias, Benedicta Sánchez, Inazio Brao, Elena Fernández, Nuria Sotelo, David De Poso, Alvaro De Bazal
Land
Spanje, Frankrijk, Luxemburg
Jaar
2019
Regie
Oliver Laxe

Voorbereiden op je filmbezoek >

Voorbereiden op je filmbezoek >

Wekelijks de nieuwsbrief ontvangen? >

Wekelijks de nieuwsbrief ontvangen? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on