Raak mij aan! Touch me!

Een romantische, maar ook tragische ontdekkingstocht via spectaculaire en nooit eerder gemaakte beelden van adembenemende vulkaangebieden.

Fire of Love vertelt het explosieve liefdesverhaal van Franse vulkanologen Katia en Maurice Krafft, die evenveel van elkaar houden als van de vulkanen die ze samen bestuderen. Twee decennia lang werd het ondernemende vulkanologenechtpaar verleid door de spanning en het gevaar van deze elementaire driehoeksverhouding. Ze zwierven over de planeet, achtervolgden uitbarstingen en hun nasleep, documenteerden hun ontdekkingen in verbluffende foto's en adembenemende film om ze vervolgens te delen met een steeds nieuwsgieriger publiek in media-optredens en lezingen. Het mediagenieke koppel neemt grote risico's in hun zoektocht naar een betere kennis over vulkaanuitbarstingen en zorgt ondertussen voor honderden uren aan filmbeelden.

Regisseur Sara Dosa maakte eerder de documentaire The Sheer and the Unseen, over de mythologie van IJslandse vulkaanlandschappen, en waagt zich met 'Fire of Love' aan het noodlottig liefdesverhaal van twee vulkanologen.

"Sciencefiction tegen abstract bewegend decor"
VPRO Cinema 11790
"Bizar spectaculaire filmbeelden"
de Volkskrant 11791
"De metaforen over vurige liefde liggen voor het oprapen"
NRC 11789

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Fire of Love.

Taal
Engels, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
93 min
Kijkwijzer
Acteurs
Miranda July, Katia Krafft, Maurice Krafft
Land
Canada,VS
Jaar
2022
Regie
Sara Dosa

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >