Raak mij aan! Touch me!

Filmcollege over het werk van regisseur Michael Mann, dat vooral gekenmerkt wordt door een unieke visuele stijl. Ter ere van zijn nieuwste film Ferrari.

Filmjournalist Hugo Emmerzael is groot bewonderaar van het werk van Michael Mann — zijn favoriete film aller tijden is Miami Vice (2006) — en dompelt ons aan de hand van diverse fragmenten onder in zijn oeuvre. 

Aan de hand van vijf M’en (Mannen, Misdaad, Moderniteit, Machines en Muziek) ontleedt hij terugkerende thema’s en stijltechnieken in het werk van Michael Mann en staat hij stil bij één van de belangrijkste nog werkende Amerikaanse regisseurs. Verwacht naast the usual suspects als Thief en Heat ook fragmenten uit minder gevierd, maar minstens even goed werk, zoals Collateral, Miami Vice en Blackhat, net als de openingsscène van Muhammad Ali biografiefilm Ali (2001), volgens Hugo Emmerzael het beste wat Mann ooit gefilmd heeft.

The Best of Michael Mann

Ter ere van zijn nieuwste release Ferrari vertonen wij de hele maand maart het allerbeste van filmauteur Michael Mann, vooral bekend door zijn unieke visuele stijl en onconventionele scores. Klik hieronder door naar het hele programma met classics als Heat, The Insider en Miami Vice

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Filmcollege: De vijf M’en van Michael Mann.

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >