Raak mij aan! Touch me!

FENIX Museum is in oprichting in Rotterdam en is op zoek naar koffers – heel veel koffers. Het museum presenteert bij opening in 2024 een uniek doolhof, waar bezoekers doorheen kunnen dwalen. Tweeduizend koffers vormen de bouwstenen van het doolhof. FENIX vraagt hulp uit heel Nederland om mee te bouwen aan het kofferdoolhof! 

Het museumteam trekt in de weekenden van 14 en 15 en 21 en 22 mei het land in. Tijdens inzameldagen bij o.a. het Rijksmuseum Amsterdam, Rozet in Arnhem en Forum Groningen kunnen mensen terecht die een koffer aan de collectie van FENIX willen doneren. Alle soorten en maten bagage zijn welkom. De teller staat inmiddels al op 600 koffers!

Op 21 mei is FENIX te vinden in Forum Groningen. Koffers kunnen worden ingeleverd tussen 10.00 en 16.00 uur. Vooraf aanmelden en alvast het reisverhaal insturen kan via onderstaande knop.

De kofferinzameling is een verhuurevent in Forum Groningen. Ook organiseren? Kijk op zakelijk.forum.nl.

aanmelden

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor FENIX kofferinzameling.

Over FENIX

In 2024 opent FENIX in Rotterdam. De monumentale Fenixloods II op Katendrecht wordt momenteel getransformeerd tot museum en culturele, culinaire en creatieve ontmoetingsplek. Het is dé plek van vertrek en aankomst. Waar miljoenen mensen vertrokken en net zovelen van over de hele wereld aankwamen. Op de vlucht of de liefde achterna. Op zoek naar geluk of betere kansen. FENIX vertelt al deze verhalen. FENIX bouwt aan een internationale museumcollectie die (hedendaagse) kunst, fotografie, historische objecten en persoonlijke verhalen omvat. De collectie wordt gepresenteerd in een voormalige, aan de rivier de Maas gelegen, op- en overslagloods uit 1923 die momenteel volledig wordt gerestaureerd. Fenixloods II blijft zo bewaard als markant voorbeeld van de Rotterdamse havenarchitectuur. Nieuwe toevoeging aan het gebouw is de Tornado, een theatrale trappartij die uitmondt in een spectaculair uitzichtplatform over de Maas en Rotterdam. Het ontwerp is van de Chinese architect Ma Yansong, oprichter van MAD Architects.

Game On / Experience 50 years of videogames Game On / Experience 50 years of videogames

Game On / Experience 50 years of videogames

zondag 22 mei 10:00 tot 10:30
Groningse boer van de toekomst Groningse boer van de toekomst

Groningse boer van de toekomst

woensdag 15 juni 20:00 tot 21:30