Raak mij aan! Touch me!

Ben jij nieuwsgierig naar de waarheid achter klimaatverandering? Wil je de feiten onderscheiden van de verzinsels?

We leven in tijden van nepnieuws, ‘fake news', en desinformatie. Op het internet weet je soms niet meer of je je ogen of oren moet geloven. Heeft Elon Musk nou écht met Mark Rutte over onze boeren gesproken? 

Zeker rond thema's als klimaatverandering wordt allerlei verschillende informatie verspreid. Hoe weet je nou of wat je leest of kijkt juist is? Klopt het wat er staat, is het filmpje op YouTube wel echt of is het beeld en/of het geluid gemanipuleerd met behulp van kunstmatige intelligentie, de zgn. ‘deep fake’? Klopt de informatie op die website of lijkt ‘t vooral echter dan het is?  

In deze workshop bespreken we welke (des)informatie over klimaatverandering je zoal tegenkomt op de socials. Je leert over soorten (des)informatie en misinformatie, over ‘deep fake’, ‘fact checking’ en bronnenonderzoek. En vooral hóe je dat doet, want je gaat zeker ook zelf aan de slag! Zodat je voortaan sneller des- en misinformatie leert herkennen. 

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Learn to Check en wordt gegeven door onderzoeker en informatiespecialist Fianne Sarchosakis.  

We willen je vragen om een eigen laptop mee te nemen. Lukt dat niet? Geen zorg, dan hebben we er in het Smartlab een voor jou.  

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Fake news en klimaatverandering.

16979

Misschien vind je dit ook leuk

Workshop: Verken de toekomst met de Lelylijn Workshop: Verken de toekomst met de Lelylijn

Workshop: Verken de toekomst met de Lelylijn

ma 22 apr van 19:00 tot 22:00
Laser Design - Maak je eigen borrelplank Laser Design - Maak je eigen borrelplank

Laser Design - Maak je eigen borrelplank

ma 6 mei van 19:30 tot 21:30
Hulp bij bankzaken Hulp bij bankzaken

Hulp bij bankzaken

wo 12 jun van 18:30 tot 20:30