Raak mij aan! Touch me!

Iedereen wil graag gelukkig worden. Filosofen Lammert Kamphuis, Hans Schnitzler en Menno de Bree nemen je mee in de zoektocht naar geluk en waarom dat wel, of vooral niet altijd lukt. 

Iedereen wil graag gelukkig zijn. Wanneer ben je gelukkig en wat heb je hiervoor nodig? Wat dat betreft is het moderne leven een bron van ‘uitdagingen’: aan de ene kant zijn er hoge verwachtingen en eisen over hoe een gelukkig leven er precies uitziet. Aan de andere kant zijn er altijd twijfels, frustraties en onzekerheden die het lastig maken om geluk te realiseren en te behouden.

Filosofen houden zich van oudsher bezig met de vraag naar geluk. Veel ‘oude’ antwoorden hebben echter een update nodig – en dat is precies wat we met deze serie willen bereiken. Van bullshit-overload tot internetgebruik, van seriële monogamie tot veerkracht: de sprekers zullen hun licht laten schijnen over deze en andere prangende uitdagingen, valkuilen en obstakels, zodat jij misschien een klein beetje meer gelukkig wordt of begrijpt waarom het niet lukt.

Via Zoom

Zolang de lockdown duurt zal Expeditie Geluk plaats vinden via een besloten Zoom sessies. Als je een ticket hebt gekocht dan ontvang je van ons, op de dag zelf, een mail met daarin een link om de avond online te kunnen volgen. Heb je wel een ticket gekocht maar nog geen mail ontvangen, laat het ons weten. 

Let op:

Aanmelden kan t/m 12:00 uur op de dag van de Expeditie.

 

Meer ticketinformatie

Agenda

Woensdag 19 mei
20:00 tot 22:00
Rabo Studio
€ 10,00
Woensdag 23 juni
20:00 tot 22:00
Rabo Studio
€ 10,00
Laatste kaarten! Tickets
Datum Onderwerp Spreker
4 november Introductie: zelf gelukkig worden. Een geluks-landkaart. Menno de Bree
9 december Liefde in tijden van COVID: relaties, seks en commitment. Menno de Bree
27 januari Verslaafd aan je telefoon: de achterkant van tech-utopieën Hans Schnitzler
10 februari ‘Ik spreek helemaal niemand meer’: over vrienden en kennissen. Lammert Kamphuis
2 maart Work hard, play hard: de bezwering van zinloosheid. Menno de Bree
7 april ‘Worden wie je bent / houvast in vloeibare tijden": de drang naar zelfontplooiing en authenticiteit. Hans Schnitzler
19 mei Veerkracht als levenskunst: omgaan met weerbarstigheid en tegenslag. Lammert Kamphuis
23 juni Afsluiting: zelf gelukkig worden. Een ‘voorstelling’ door drie mannelijke filosofen van boven de 28. Menno de Bree, Lammert Kamphuis en Hans Schnitzler

Over de sprekers

Lammert Kamphuis is verbonden aan The School of Life en auteur van Filosofie voor een weergaloos leven. Hans Schnitzler publiceerde Kleine filosofie van de digitale onthouding en is regelmatig te horen in Het oog op morgen. Menno de Bree is de huisfilosoof van het Forum en columnist van het Financieele Dagblad.

Misschien vind je dit ook leuk

Mijlpalen in de literatuur Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

Deze Nobelprijswinnaars moet je gelezen hebben.

dinsdag 25 mei 20:00 tot 21:30

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on