Raak mij aan! Touch me!

In de jaren ’70 werd Groot-Britannië verdeeld door raciale spanningen. Tegelijkertijd werd The Real Thing de eerste zwarte band ooit die een nummer 1-hit scoorde.

Door de Britse tabloids 'de zwarte Beatles' genoemd, vertellen de 'andere' vier jongens uit Liverpool hun ongelooflijke verhaal: van de gevaarlijke straten van Toxteth tot de spotlights van New York als de baanbrekende miljoenenverkopende soul- en funkband van Groot-Brittannië.

Tegen de achtergrond van vooroordelen en politieke onrust in de jaren zeventig was The Real Thing de eerste volledig zwarte Britse band die de nummer 1-positie bereikte in de Britse hitlijsten, met het alom geliefde 'You To Me Are Everything'. Andere hits als 'Can't Get By Without You', 'You’ll Never Know What You’re Missing' en 'Can You Feel the Force' zetten de dansvloer in vuur en vlam, maar hun meest trotse moment was het componeren van het opwindende 'Children of the Ghetto '- het allereerste protestlied dat de benarde situatie van zwarte immigranten in Groot-Brittannië behandelt.

Het enorme succes van de groep wordt echter getemperd door racisme, drugsverslaving en zelfmoord. Voor het eerst onthullen originele bandleden Eddy Amoo, Chris Amoo en Dave Smith de meedogenloos eerlijke waarheid.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Everything - The Real Thing Story.

Deze film draait ook in onze onlinezaal

Picl
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
94 min
Kijkwijzer
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2019
Regie
Simon Sheridan

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires

Docs

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on