Raak mij aan! Touch me!

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis.

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile).Emily Brontë (Emma Mackey) past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights

Actrice Frances O’Connor maakt met EMILY een schitterend regiedebuut, dat z'n wereldpremière beleefde op het Toronto Internationaal Filmfestival (TIFF). EMILY voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.

"Het sterkst zijn de poëtische scènes"
VPRO Cinema 13096
"Mooie vertolking van actrice Emma Mackey"
Trouw 13095
"Beautifully acted and lovingly shot"
The Guardian 13094

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Emily.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
130 min
Kijkwijzer
Acteurs
Emma Mackey, Fionn Whitehead, Oliver Jackson-Cohen
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2021
Regie
Frances O'Connor

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >