Raak mij aan!

Het Amazonegebied, begin 20ste eeuw.

De tijd waarin nieuwe gebieden in kaart worden gebracht en lokale volkeren worden onderdrukt. Hier vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen twee ontdekkingsreizigers en een sjamaan, die samen beginnen aan een levensgevaarlijke tocht door de jungle. In adembenemende zwart-wit cinematografie. In de vroege jaren 1900 ontmoeten de Duitse ontdekkingsreiziger Theo (gespeeld door de Belgische acteur Jan “Borgman” Bijvoet) en zijn lokale gids Manduca in de jungle van de Amazone de sjamaan Karamakate.

Theo verblijft dan al lange tijd in het gebied, maar is ernstig ziek en op zoek naar een zeldzame, geneeskrachtige plant. De sjamaan, wiens volk vermoord en verdreven is door blanken, vergezelt het tweetal in de hoop overlevende stamleden te vinden. Wat volgt is een zowel fysiek als mentaal enerverende en uitputtende tocht over het water, geschoten in adembenemend fraaie zwart-witbeelden. De reis vertelt over de invloed van de westerse hebzucht en zendingsdrang in het voorheen ongerepte gebied. De gebeurtenissen worden doorsneden met beelden van een expeditie die decennia later plaatsvindt, wanneer een jonge Amerikaan wordt geconfronteerd met een oude Karamakate.

De film ademt de treurnis over een verloren beschaving, wier bijzondere inzichten en band met de natuur het Westen juist nu zoveel te leren heeft. De film is genomineerd voor de Academy Award voor Beste Film in een Buitenlandse Taal.

Agenda

Zondag 17 november
16:15 tot 18:20
Zaal 1
€ 10,50
Taal
Diverse talen gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
123 min
Kijkwijzer
Regie
Ciro Guerra

Meer films die we tijdens de allerlaatste keer Hereplein draaien

Boyhood Boyhood

Boyhood

zondag 17 november 16:10 tot 18:53
The Broken Circle Breakdown The Broken Circle Breakdown

The Broken Circle Breakdown

zondag 17 november 19:05 tot 20:55
The Red Turtle The Red Turtle

The Red Turtle

zondag 17 november 10:20 tot 11:40

Good Bye, Hereplein!

Neem samen met ons afscheid van de bioscoop en kijk zondag 17 november voor de allerlaatste keer films die gekozen zijn door het publiek.

Good Bye, Hereplein!

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on