Raak mij aan! Touch me!

Het legendarische Chelsea Hotel wordt verbouwd; al negen jaar zitten de vaste bewoners in de rotzooi. Het wordt een boutique hotel. Dreaming Walls vangt het laatste moment dat de rafelrandjes van het roemruchte verleden nog zichtbaar zijn.

Het spookt in het Chelsea Hotel. Een van de bouwvakkers die al negen jaar bezig is met de grote renovatie voelt het. Andy Warhol, Janis Joplin, Dylan Thomas. Kunstenaars, muzikanten, intellectuelen. Ze zijn spiritueel nog aanwezig, alle groten der aarde die ooit in het fameuze hotel in New York verbleven.

Hoe lang nog, lijken documentairemakers Maya Duverdier en Amélie van Elmbt zich af te vragen. Door middel van archiefmateriaal laten ze hun stemmen nog klinken, maar het beroemde trappenhuis is verworden tot een chaotische bouwplaats. Het handjevol paradijsvogels dat er nog woont, vaak al decennialang, moet zich een weg banen door stukken loshangend plastic. Met lede ogen zien ze aan hoe de kunstzinnige trekpleister langzaam verandert in een boutique hotel met een spa op het dak. De plek zal voor weinigen van hen daarna nog betaalbaar zijn.
 

Agenda

Maandag 28 november
18:40 tot 20:10
Camera 5
€ 11,00
Woensdag 30 november
14:45 tot 16:15
Rabo Studio
€ 11,00
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
80 min
Land
België,Frankrijk,VS,Nederland,Zweden
Jaar
2022
Regie
Amélie van Elmbt

Misschien vind je dit ook leuk

All That Breathes All That Breathes

All That Breathes

zaterdag 26 november 19:15 tot 20:59
Emily Emily

Emily

zaterdag 26 november 20:55 tot 23:15
Jane by Charlotte Jane by Charlotte

Jane by Charlotte

zondag 27 november 12:00 tot 13:39

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >