Raak mij aan! Touch me!

Een subtiele Georgische komedie in de geest van Otar Iosseliani, de inmiddels 89-jarige grootmeester van de Georgische cinema.

De overleden Georgische schrijver, filmmaker en hoogleraar Zaza Khalvashi komt met een grillig doch authentiek verhaal over alledaagsheid in deze postuum uitgekomen speelfilm. Drawing Lots is een karakterschets van een kustplaatsje waar een flatgebouw en een binnenplaats als amfitheater dienen voor een mysterieus machtsspel tussen de bewoners, wier levens met elkaar verweven zijn.

Als een echo van de onverwachtse uitbarstingen van kleinzielig buurtgekonkel en de karakteristieke locaties die we kennen van de films van Béla Tarr, en van de droogkomische ondertoon die Aki Kaurismäki’s oeuvre kenmerkt, verlenen de zwart-witbeelden van Drawing Lots een merkwaardige diepgang aan alledaagse interacties. Op meesterlijke wijze biedt Khalvashi de kijker slechts een glimp van de geheimen en dromen van de flatbewoners: een melodramatische elektrische gitarist, tieners die aan onbeantwoorde liefde lijden, een klassieke violist in een midlifecrisis en een onlangs teruggekeerde misdadiger. Deze vluchtige inkijkjes leiden tot intriges en spanningen als het dagelijks leven en de voyeuristische neigingen van de bewoners met elkaar in botsing komen.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Drawing Lots.

Taal
Georgisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
84 min
Kijkwijzer
Acteurs
Inga Jakhutashvili, Guladi Goguadze, Leila Bibineishvili, Anri Mutidze, Omar Beridze, Guladi Goguadze, Leila Bibineishvili
Land
Georgië,Litouwen
Jaar
2023
Regie
Zaza Khalvashi

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >