Raak mij aan! Touch me!

Een intrigerend, bizar, humoristisch en bij vlagen schokkend verhaal van de opkomst en ondergang van één der grootste dance-acts van de jaren ’80 en ‘90.

Who Killed The KLF? gaat over de opkomst en ondergang van de KLF in de jaren tachtig en negentig en geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de ongrijpbare dance-act met hits als '3AM Eternal', 'Justified and Ancient' en 'America: What Time Is Love?'. 

In een combinatie van archief en reconstructie volgen we ze o.a. op wilde roadtrips naar Zweden om "hun excuus aan ABBA aan te bieden", naar Schotse eilanden waar ze de voltallige muziekpers voor wisten te mobiliseren en naar Spanje waar de band een rampzalige, dure film maakt zonder enig plot. 

Na hun controversiële manier om uit de muziek te stappen, bereikt de film zijn dramatische hoogtepunt met hun grootste en beste (of slechtste) stunt, waarbij ze £ 1 miljoen pond verbranden, vervolgens een auto van een klif af rijden en beloven nooit enige uitleg te geven. Een even intrigerend als gek verhaal; Who Killed the KLF? zal het publiek overal verleiden, intrigeren en shockeren.

Landelijke première-korting: voor € 5,75 naar de film!

Dat is lekker: op hun premièredonderdag bezoek je films in het Forum voor maar € 5,75. Deze premièrekorting geldt exclusief voor Forumpashouders. Een Forumpas is gratis te verkrijgen aan de balie in het Forum. 

Agenda

Donderdag 5 oktober
14:15 tot 15:53
Landelijke premierekorting
Camera 4
€ 11,50
Vrijdag 6 oktober
21:30 tot 23:08
Rabo Studio
€ 11,50
Zaterdag 7 oktober
17:15 tot 18:53
Rabo Studio
€ 11,50
Maandag 9 oktober
21:20 tot 22:58
Camera 2
€ 11,50
Taal
Engels gespoken, Nederlands ondertiteld
Duur
88 min
Land
GB
Jaar
2021
Regie
Chris Atkins

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >