Raak mij aan! Touch me!

Wie de man, de regisseur en zijn omgeving wil leren kennen, zal veel plezier beleven aan Thomas von Steinackers portret van Werner Herzog, “de laatste Duitse Romanticus”.

Werner Herzog is een fenomeen, regisseur van onvergetelijke klassiekers over kleine mensen met grootse verlangens, filmer die steeds de macht van de natuur over de mens benadrukt, cultfiguur. Thomas von Steinacker filmde een indringend portret. Z’n eerste (korte) film maakte hij in 1962 – met een van de Münchense filmacademie gestolen camera - , zijn nieuwste productie staat alweer op stapel. 

Werner Herzog (1942) gaat tot zijn laatste snik door met filmen, en wat hem daartoe drijft probeert Von Steinacker te vangen in zijn portret van een fenomeen. Met interviews met collega-regisseurs als Chloé Zhao, Neue Deutsche Film-generatiegenoten Volker Schlöndorff en Wim Wenders, aangevuld met gesprekken met Herzogs echtgenote Lena en acteurs als Nicole Kidman en Christian Bale, met – verrassend – performer Patti Smith ook in de rij geïnterviewden.

Agenda

Zondag 11 juni
16:00 tot 17:52
Special
Camera 1
€ 11,50
Woensdag 14 juni
19:00 tot 20:52
English subtitles
Camera 1
€ 11,50

Misschien vind je dit ook leuk

Classics: Aguirre, der Zorn Gottes Classics: Aguirre, der Zorn Gottes

Classics: Aguirre, der Zorn Gottes

zondag 18 juni 16:00 tot 17:45
Classics: Fitzcarraldo Classics: Fitzcarraldo

Classics: Fitzcarraldo

zondag 2 juli 15:00 tot 17:48

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >