Raak mij aan! Touch me!

De 84-jarige vader van filmmaker Margreth Olin neemt je een jaar lang mee uit wandelen in zijn achtertuin: de spectaculaire Noorse vallei Oldedalen.

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen. Daaronder het zachte getik van de wandelstokken van de 84-jarige Jørgen, waarmee hij voorzichtig de keien op zijn pad trotseert. 

Zijn dochter, regisseur Margreth Olin, filmt hem een jaar lang als gids door de spectaculaire Noorse vallei Oldedalen, die hij op zijn duimpje kent. Margreth verliet het gebied jaren geleden; haar (voor)ouders zijn een stuk honkvaster. Die groeiden er op, werden er verliefd en stichtten er meerdere gezinnen – incidentele aardverschuivingen en overstromingen met het verlies van geliefden tot gevolg horen ook bij het leven in de grillige natuur. 

Met dit soort familieverhalen, wetenswaardigheden over het dorp en anekdotes uit zijn eigen kindertijd is vader scheutig, zoals ouderen dat kunnen zijn. Maar als hij wandelt, omringd door rotsen, dieren én drones, is er rust. Het adembenemende landschap wordt bijna uitsluitend begeleid door de geluiden van de natuur, die het London Contemporary Orchestra vertaalde in melodieën. Een groots natuurspektakel, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis.

Agenda

Donderdag 22 februari
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Noors gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
90 min
Acteurs
Jørgen Mykle, Magnhild Mykløen
Land
Noorwegen
Jaar
2023
Regie
Margreth Olin

Misschien vind je dit ook leuk

Docs: Alreadymade Docs: Alreadymade

Docs: Alreadymade

Premièredatum donderdag 7 maart
Docs: El Eco Docs: El Eco

Docs: El Eco

Premièredatum donderdag 25 januari
Docs: Gerlach Docs: Gerlach

Docs: Gerlach

Premièredatum donderdag 14 december

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >