Raak mij aan! Touch me!

Wat begon als een traditionele documentaire over de rockband King Crimson ter ere van het 50-jarig jubileum, werd uiteindelijk een diepgaand verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek.

King Crimson is een band waar mensen letterlijk dolgraag bij willen horen. In the Court of the Crimson King is een zwart komische film voor iedereen die zich afvraagt of het de moeite waard is om alles op te offeren voor een enkel moment van transcendentie. 

Al meer dan 50 jaar leidt Robert Fripp, ook beroemd om zijn werk met David Bowie en Brian Eno, een unieke creatieve omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid samenspannen om het uiterste te eisen van de bandleden die alleen worden verlicht door het applaus van een publiek, doch wiens aanbidding echter dreigt hun leven nog moeilijker te maken. Het is een bevredigende en gevaarlijke omgeving waarin het buitengewone mogelijk is, niets zeker is en niet iedereen ongeschonden overleeft.

★★★★ “Utterly enthralling" “This unflinching portrait of the prog rock band is like an episode of The Office but with huge drum kits, grizzled roadies and rapturous fans” - THE GUARDIAN

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Docs: In The Court Of The Crimson King.

Misschien vind je dit ook leuk

Docs: Smoke Sauna Sisterhood Docs: Smoke Sauna Sisterhood

Docs: Smoke Sauna Sisterhood

woensdag 6 december 14:15 tot 15:54
Fallen Leaves Fallen Leaves

Fallen Leaves

donderdag 7 december 17:15 tot 18:46

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >