Raak mij aan! Touch me!

Lyrisch en liefdevol portret van Gerlach van Beinum, een van de laatste klassieke akkerbouwers van Nederland.

Gerlach van Beinum is een van de laatste klassieke akkerbouwers in Nederland. Ingesloten tussen oprukkende exponenten van de moderniteit – distributiecentra, snelwegen, multinationals – beweegt hij zich in zijn eigen tempo door de seizoenen. Een paar jaar lang wordt hij gevolgd op zijn akkers in Amstelveen, waar hij met hulp van zijn beste vriend Rinus aardappelen, bieten, graan en aardbeien verbouwt, die hij uit zijn schuur verkoopt. 

Tussen de werkzaamheden door is zijn boerenwoning een verzamelpunt voor buren en vrienden, die hun droge humor en levensvreugde met hem delen. Ondertussen dringt de buitenwereld zich steeds brutaler op, in de vorm van op geld beluste ondernemers, de gemeente, geluidsoverlast van Schiphol, de naburige McDonald’s en een mislukte oogst door klimaatverandering. Maar Gerlach ploegt voort: met de hulp van zijn broers voert hij rechtszaken – af en toe met succes – en zaait nieuwe gewassen in. 

Aliona van der Horst en Luuk Bouwman portretteren de kromgegroeide, onverstoorbare boer met dezelfde toewijding en liefde als waarmee hij zijn land bewerkt, soms dicht op de huid, soms in mooi gecomponeerde shots van de schaduw die hij op zijn geliefde akker werpt.

Agenda

Donderdag 14 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Nederlands gesproken, Engels ondertiteld
Duur
75 min
Land
Nederland
Jaar
2023
Regie
Aliona van der Horst

Misschien vind je dit ook leuk

Docs: De Bezette Stad Docs: De Bezette Stad

Docs: De Bezette Stad

dinsdag 5 december 18:30 tot 23:15
Docs: Kokomo City Docs: Kokomo City

Docs: Kokomo City

Premièredatum donderdag 7 december
Docs: Songs of Earth Docs: Songs of Earth

Docs: Songs of Earth

Premièredatum donderdag 22 februari

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >