Raak mij aan! Touch me!

In de documentaire GENOEG - Barbara Stok- en wat een goed leven is volgt filmmaker Frank Wiering het creatieve proces van de Groningse striptekenares Barbara Stok.

De Groningse stripmaker Barbara Stok krijgt al ruim twintig jaar wereldwijde lof voor haar werk. Ze weet als geen ander filosofische ideeën met humor te verbeelden in haar boeken die in vele talen verschijnen. 

In haar magnum opus, ‘De filosoof, de hond en de bruiloft’ portretteert Stok het leven van de Griekse denker Hipparchia, één van de eerste vrouwelijke filosofen. Hipparchia is voortdurend bezig de verstikkende conventies van haar tijd te bevragen, iets wat Stok ook in haar eigen leven doet. Ze is wars van consumentisme en weigert mee te doen aan de kapitalistische ratrace, maar benoemt in haar strips ook hoe moeilijk het in de praktijk is hier niet af en toe ook aan toe te geven. Stok reflecteert zonder oordeel en met humor op grote levensvragen als ‘Wat is er nodig voor geluk’ en ‘Wat is een goed leven?’

Regisseur Frank Wiering levert een persoonlijk portret van een stripkunstenaar die met haar inspirerende levensfilosofie uitnodigt om met een andere blik naar het leven te kijken.

Met Nagesprek

Na afloop van de film zijn regisseur Frank Wiering en Barbara Stok aanwezig voor een nagesprek met de zaal.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Docs: GENOEG – Barbara Stok- en de vraag wat is een goed leven.

Taal
Nederlands en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
50 min
Land
Nederland
Jaar
2023
Regie
Frank Wiering

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >