Raak mij aan! Touch me!

Dirty God door Sacha Polak vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een zoutzuuraanval van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Na deze wraakactie probeert haar leven weer op te pakken, terwijl ze zichzelf in de spiegel nauwelijks nog herkent. 

Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. 

Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Dirty God is even terug!

Dirty God van Sacha Polak heeft op het Nederlands Film Festival het belangrijkste Gouden Kalf gewonnen. Naast de prijs voor de beste film won ze met Dirty God ook een onderscheiding voor de beste regie. De film viel daarnaast nog in de prijzen met het Gouden Kalf voor de beste filmmuziek, voor componist Rutger Reinders. Volkomen terecht volgens onze programmeurs en daarom halen we de film graag nog een keer terug voor twee extra voorstellingen.

"Wordt niet politiek of topzwaar"
De Volkskrant 2527
"Intiem portret van een strijdbare jonge vrouw"
VPRO Cinema 2523

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on