Raak mij aan! Touch me!

Hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen pyromane punkrocker John Q Public en ADHD-meisje Patty in de Amerikaanse suburbs.

John Q Public, pyromaan uit overtuiging, raakt verzeild in onverwachte romance met Patty, zijn grootste fan. Adam Rehmeier schetst een droogkomisch portret van quirky liefde in de Amerikaanse suburbs, in de traditie van de slacker- en stonerfilm, maar dan toch anders.

Boy meets girl’ is een eeuwenoud gegeven dat steeds nieuwe uitwerking behoeft. Een van de nieuwste variaties op het thema is Adam Rehmeier's Dinner in America, onder meer te zien op het Sundance Film Festival en winnaar van de Rebel with a Cause Award van het Tallin Black Nights Film Festival. Als John Q Public, de gebivakmutste zanger van de band PsyOps, moet schuilen voor de politie – Public heeft zijn pyromane lusten weer ’s botgevierd – ontmoet hij het nerdy misfitmeisje Patty. Patty weet niet dat Public haar bewonderde zanger is, Public heeft geen idee dat Patty zijn grootste fan is. Samen trekken ze door de suburbs van Michigan, als een 21ste-eeuwse cartoonversie van Bonnie en Clyde.

Met Dinner in America leverde Rehmeier een komische, bitterzoete liefdegeschiedenis die tevens een portret is van het verval van de Amerikaanse voorsteden, waar Patty en Public regelmatig aanzitten aan de dinertafels. Bij uitbreng van de film werden de flitsende, ruige dialogen geroemd evenals het spel van Emily Skeggs (Patty) en Kyle Gallner (Public). 

Agenda

Donderdag 28 juli
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
106 min
Kijkwijzer
Acteurs
Kyle Gallner, Yancey Fuqua
Land
VS
Jaar
2020
Regie
Adam Rehmeier

Misschien vind je dit ook leuk

The Innocents The Innocents

The Innocents

Premièredatum donderdag 14 juli
The Story of My Wife The Story of My Wife

The Story of My Wife

Premièredatum donderdag 28 juli
Un Autre Monde Un Autre Monde

Un Autre Monde

Premièredatum donderdag 28 juli

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >