Raak mij aan! Touch me!

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt.

Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas. Deerskin (Franse titel: Le Daim) is een originele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux. De film opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was één van de positieve verrassingen op het festival.

Filmmaker Dupieux (1974) produceert onder de naam Mr. Oizo ook elektronische muziek. Het nummer Flat Beat met de gele handpop Flat Eric was een internationaal succes. Eerder maakte hij onder andere Realité en de cult filmhit Rubber, over een autoband die tot leven komt en mensen doodt met zijn psychische vermogens. In Dupieux’s zevende speelfilm Deerskin worden de hoofdrollen vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu, La fille inconnue).

"Gortdroge en inktzwarte komedie, met briljant spel"
VPRO Cinema 4247
"Het afwijkende wordt in hoog tempo gewoon"
de Volkskrant 4246
"Charmante nonsens"
NRC 4245
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
77 min
Kijkwijzer
Acteurs
Adèle Haenel, Jean Dujardin
Land
Frankrijk
Regie
Quentin Dupieux

Misschien vind je dit ook leuk

Hors normes Hors normes

Hors normes

zaterdag 18 januari 18:40 tot 20:44
Jojo Rabbit Jojo Rabbit

Jojo Rabbit

vrijdag 17 januari 21:35 tot 23:33

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on