Raak mij aan! Touch me!

Jeroen Perceval (bekend van memorabele rollen in Rundskop, De dag, Borgman en Tabula rasa) nam opnieuw plaats achter de camera.

Nadat hij het scenario schreef voor Robin Pronts D’Ardennen, twee hiphopplaten maakte en internationaal veel lof oogstte met de korte coming-of-age film August, nam acteur Jeroen Perceval opnieuw plaats achter de camera en kwam met de aangrijpende film Dealer.

Dealer draait rond de veertienjarige drugsrunner Johnny (Sverre Rous), die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Wanneer hij de succesvolle filmacteur Antony (Ben Segers) als vaste klant over de vloer krijgt, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Ze besluiten om hun leven een andere wending te geven. Naast tal van nieuwe gezichten, een vervaarlijk ogende Ben Segers en Veerle Baetens als Johnny’s moeder, maakt vooral Bart Hollanders indruk. De teddybeer uit Callboys is nauwelijks te herkennen met kort kapsel, tatoeages en gangsteroutfit.

Dealer biedt een onversneden rauw coming-of-age verhaal in Antwerpen, begeleid door een pompende techno soundtrack en hallucinerende neonlichten. Edgy, energiek en bikkelhard, deze indrukwekkende film van onze zuiderburen.

"Een rauw en diep ontroerend straatdrama"
De Morgen 12271
"Raak en met ferme streken neergezet" De Filmkrant 12098

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Dealer.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
105 min
Kijkwijzer
Acteurs
Veerle Baetens, Sverre Rous, Ben Segers, Bart Hollanders
Land
België
Jaar
2021
Regie
Jeroen Perceval

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >