Raak mij aan! Touch me!

Voor de een is het nieuwe gebouw van Forum Groningen nu al een icoon, voor de ander een monstrum dat nooit naast de Martinitoren had mogen oprijzen. Hoe is de architect er toe gekomen om dit gebouw zo te ontwerpen? Hoe gaat dat in zijn werk: nieuwe gebouwen inpassen binnen de oude bebouwing van een stad? Welke uitgangspunten gelden hiervoor? En is het hierbij mogelijk zoveel mogelijk bewoners tevreden te stellen? Al deze vragen komen aan bod in een serie van drie lezingen over binnenstad architectuur.

Ton schaap | do 6 februari

In de derde en laatste lezing in de serie De skyline van Groningen geeft Ton Schaap zijn visie op de stadsontwikkeling van Groningen waarbij het Forum centraal zal staan.

Ton Schaap was als stedenbouwkundige betrokken bij een groot aantal projecten in Amsterdam (IJburg, Museum Plein, Centraal Station) en werkte mee aan de herinrichting van Enschede na de vuurwerkramp. Hij werkt nu aan een ontwerp voor de de herinrichting van de Zuidas in Amsterdam, een van de grootste bouwprojecten van de komende jaren.   

Misschien vind je dit ook leuk

Tims Talkshow Tims Talkshow

Tims Talkshow

zondag 26 april 16:30 tot 18:00

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on