Raak mij aan! Touch me!

Bij De Filmclub worden leden verrast met zeven exclusieve voorpremières, mét inleiding. De Filmclub loopt van oktober 2023 t/m april 2024, met één bijeenkomst per maand.

Je aansluiten bij De Filmclub betekent dat je iedere maand, zeven maanden lang, een exclusieve en bijzondere voorpremière ziet. Je bent dus één van de eersten in Nederland die de film te zien krijgt, samen met een hele hoop andere filmliefhebbers.

De film wordt elke maand ingeleid door onze filmprogrammeur en er zit een consumptie bij de prijs inbegrepen. Na afloop van elke voorstelling krijg je per mail de mogelijkheid te film te beoordelen. De uitkomst wordt bij de volgende Filmclub gedeeld.

Met een Filmclubpas krijg je toegang tot de 7 films, inclusief consumptie. De films worden vertoond in Camera 5 en Camera 2.

Data seizoen 2023-2024

De Filmclub vindt plaats op vrijdag om 13.30 uur (Camera 5) en 13.45 uur (Camera 2).

  • 6 oktober 2023
  • 10 november 2023
  • 8 december 2023
  • 12 januari 2024
  • 9 februari 2024
  • 8 maart 2024
  • 12 april 2024

Film #2 The Old Oak

Ook in zijn zelfverklaarde laatste film neemt de 87-jarige Ken Loach - meester van het Britse sociaal-realisme - de strijdbijl op voor diegenen die de Britse politiek in de steek laat. De eeuwige humanist roept nog één keer op tot naastenliefde en solidariteit, ditmaal via een clash in Noord-Engeland tussen de lokale bevolking en Syrische vluchtelingen. 'The Old Oak' is de last pub standing.

Afzwaaien doet Loach met het slotstuk - na I, Daniel Blake en Sorry We Missed You - van zijn trilogie over de desastreuze gevolgen van de falende Britse politiek in Noord-Engeland. In een voormalig mijndorpje is de pub 'The Old Oak' het enige overgebleven toevluchtsoord voor de verpauperde arbeiders, maar het water staat ook aan de lippen van eigenaar TJ, uit wie alle hoop is weggevloeid. Wanneer zonder veel overleg Syrische vluchtelingen in het dorp geplaatst worden, zijn de twee verwaarloosde gemeenschappen tot elkaar veroordeeld.

Het finale zinnespel van Loach en scenarist Paul Laverty is opnieuw een strijdkreet tegen racisme, sociale dumping en apathische politiek, en een warme ode aan de kracht van solidariteit. Is het zo naïef om te geloven dat cinema ons kan samenbrengen? Volgens Loach alvast niet.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
113 minuten

Camera 5
Vrijdag 10 november 13.30 uur

Camera 2
Vrijdag 10 november 13.45 uur

Film #2 The Old Oak

Film #1 Anatomy of a Fall

Spannend rechtbankdrama met Sandra Hüller als een schrijfster die na de dood van haar echtgenoot moet bewijzen dat zij onschuldig is. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes.

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt.

De film is daarbij zeker geen klassieke  whodunit. Regisseuse Justine Triet ontrafelt een uiterst intelligent plot dat laat zien hoe moeilijk het is de ‘echte waarheid’ te leren kennen. En bestaat die wel? Als kijkers volgen we vooral het perspectief van Daniel. Wat gelooft hij van de verhalen die de advocaat, aanklager maar ook zijn moeder fabriceren van de gebeurtenissen?

Frans, Duits, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
152 minuten

Camera 5
Vrijdag 6 oktober 13.30 uur

Camera 2
Vrijdag 6 oktober 13.45 uur

Film #1 Anatomy of a Fall

Praktische informatie voor leden

Inloop

Je bent vanaf een half uur voor aanvang welkom bij de zalen.

Toegangsbewijs

Bij aankoop ontvang je een ticket. Dit is je toegangsbewijs voor de eerste voorstelling. Daar krijg je een Filmclubpas. Dit is je toegangsbewijs voor alle volgende films. Bewaar je ticket en je filmclubpas dus goed! Zonder toegangsbewijs kunnen we je geen toegang verlenen tot de zaal.

Consumptie

Je kunt een bij de inloop een lekker kopje koffie, thee of sapje pakken.

Hoe lang duurt de film?

De lengte van de film wordt steeds samen met de titel bekend gemaakt.

Welke films ga ik zien?

Ongeveer een week voor iedere Filmclubvoorstelling zetten we een aankondiging met informatie over de film op deze webpagina. Tot dan blijven de films dus ‘geheim’. Kaartkopers ontvangen ook steeds een e-mail met de titel van die maand. Heb je niet zelf je kaartje gekocht, dan staat jouw e-mailadres niet in ons systeem en kunnen we je niet mailen. Vraag degene die jouw ticket heeft gekocht, je de e-mails door te sturen.

Ik kan een keer niet, wat nu?

Lidmaatschap van de Filmclub is niet op naam. Mocht je een keer niet kunnen, is het geen probleem je Filmclubpas aan iemand anders uit te lenen.

Kan ik eenmalig een introducé meenemen?

Het is helaas niet mogelijk een introducé mee te nemen.

Misschien vind je dit ook leuk

Tienrittenpas film Tienrittenpas film

Tienrittenpas film

Regelmatig naar de film? Dan ben je al snel voordeliger uit met de Tienrittenpas.

Hoe lees ik een film? Hoe lees ik een film?

Hoe lees ik een film?

Maandelijks op woensdagavond 18.50 uur met Lidewijde Paris. Woensdag 22 november kijken en analyseren we de film May December.

Filmseries en specials Filmseries en specials

Filmseries en specials

Bijzondere, eenmalige filmspecials

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >