Raak mij aan! Touch me!

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor.

Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft Rob Bilott (Oscar® genomineerde Mark Ruffalo) reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict.

In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscar® winnares Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

 

"'Ingetogen, indrukwekkende politieke film"
VPRO Cinema 4623
"Strijd met somber makende overwinning"
NRC 4621
"Een belangrijke en ijzingwekkende thriller"
de Volkskrant 4622

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Elke maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Check maandag om 17.00 uur onze website om de nieuwe speeltijden te zien.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
126 min
Kijkwijzer
Acteurs
Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Mare Winningham, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, William Jackson Harper, Bill Pullman
Land
VS
Jaar
2019
Regie
Todd Haynes

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on