Raak mij aan! Touch me!

Verpletterende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht. Winnaar van de IFFR publieksprijs.

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.

Dalva is het verpletterende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd. Winnaar van de IFFR publieksprijs.

"Sterk debuut van de Belgische Nicot"
VPRO Cinema 14732
"Er is veel opmerkelijk aan Nicots speelfilmdebuut"
de Volkskrant 14731
"Er is veel opmerkelijk aan Nicots speelfilmdebuut'"
NRC 14730

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Dalva.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
87 min
Kijkwijzer
Acteurs
Zelda Samson, Fanta Guirassy, Alexis Manenti
Land
België,Frankrijk
Jaar
2022
Regie
Emmanuelle Nicot

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >